Arkadaşlar selam, i5 13600K işlemci aldım. Okuduğum kadarıyla bu işlemci için kule tipi soğutucular yetmiyormuş. Kasam da çok eski olduğu için sıvı soğutma alacaksam kasa da almam gerekiyor. Sizden ricam 3-3.5K civarında kasa ve yine aynı fiyat bandında sıvı soğutucu önerisi yapabilirseniz çok sevinirim. Anakartımın modeli de H610M-D D4 kasanın anakarta da uyumlu olması gerekiyor sanırım o yüzden belirttim. Şimdiden teşekkür ederim.
G360A yerine P360A alır, kasadan tasarruf ettiğim parayla sıvı soğutmaya yatırım yapardım. Direkt sıvı soğutma olarak önerim yok bu arada, hiç anlamam. Anlayan arkadaşlar yardımcı olur.
@Becker G360 teknik olarak daha üstün bir kasa. Örneğin P360A'da ön tarafta 2 adet 120 mm fan var ve ön panele 3. bir fan takılamıyor. G360A'da ön panelde 3 adet 120 mm'lik fan var. Onun dışında üst panele G360A 360 mm'ye kadar sıvı soğutma desteklerken P360A 240 mm'ye kadar destekliyor.
Aralarındaki en dikkate değer fark yukarıda açıklanmış. 1300 TL fark ödemenin gerekli olduğunu düşünmüyorum ben.
Bu arada yukarıda sıvı soğutmaya yatırım yapardım demiştim ama ona da gerek yok. Tasarruf ettiğiniz para hiç olmadı cebinizde kalsın. 360 MM sıvı soğutma takmayacaksanız -ki konudaki işlemci için vazgeçilmez bir şey değil- G360A'ya gerek yok. P360A ve 240 MM sıvı soğutma da iş görür. Öne de üç fan yerine iki fan takar misler gibi kullanırsınız.
@Becker G360 teknik olarak daha üstün bir kasa. Örneğin P360A'da ön tarafta 2 adet 120 mm fan var ve ön panele 3. bir fan takılamıyor. G360A'da ön panelde 3 adet 120 mm'lik fan var. Onun dışında üst panele G360A 360 mm'ye kadar sıvı soğutma desteklerken P360A 240 mm'ye kadar destekliyor.
Anladım teşekkür ederim bilgiler için. Bir şey daha sormak istiyorum P360A'nın yorumlarına baktığımda bazı kişilerin anakartlarının kasa ile uyumlu olmadığını gördüm. Anakartlarının fan yuvaları eksik kalmış kasa için. Benim anakartım yeterli midir bu kasalar için bilginiz var mı acaba
Kasanın fanları kontrolcüye bağlı. Kasayla anakartın da uyumlu.
Yield'in dediği gibi P360A da alınabilir. Ön panel için 2 fan yeterli oluyor zaten. 360 mm sıvı soğutma da takmazsın muhtemelen. Arkaya da bir tane 120 mm'lik egzoz fan takarsın. Yine de seçim senin, dediğim gibi P360A, G360A'nın kırpılmış versiyonu.