• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

i5 14400F + 4070 Super + 2x16 CL 30 6000 MHz RAM sistem Windows 10'da daha iyi çalışıyor

arda24142

Becerikli
Arkadaşlar, Windows 11’de CS 2 benchmarkta AVG: 440 FPS aldı, Windows 10’da ise 552 FPS alıyor. Ne yapmam lazım? Chipset, NVIDIA, BIOS ve Windows Update’ler ikisinde de güncel. “10’da kal” demeyin, çünkü LTSC kullansam da Steam ve Epic desteği kesilince LTSC’de de gidecek. Bu yüzden 11’e geçmek istiyorum. Hem E ve P çekirdeği olarak ayrılıyor, hibrit vs. diyorlardı. Peki neden 10’da daha iyi çalıştı bu makine?

360 Hz monitorde bile 440 FPS vs 550 FPS arasindaki farki hissedebilmek icin kedi reflekslerine sahip olman lazim. Gorsel olarak aradaki akiciligi hissedebiliyor musun? Hissediyorsan destek tamamen kesilene kadar W10'da kalp sonra gecersin W11'e. Hissedemiyorsan da ne farki var zaten.

Not: Insan refleksi ~200 ms, kedi refleksi ~70 ms.

Hissedip hissetmemek değilki olay 11'e geçip niye FPS kaybediyimki gtadada Forza'da da 20 30 FPS kaybediyor.

Hissedip hissetmemek değilki olay 11'e geçip niye FPS kaybediyimki gtadada Forza'da da 20 30 FPS kaybediyor.
Aradaki farki anlamiyorsan 440 FPS ile 550 FPS yazmasinin oradaki rakamlar disinda ne anlami var?

Aradaki farki anlamiyorsan 440 FPS ile 550 FPS yazmasinin oradaki rakamlar disinda ne anlami var?

Abi tamamda Forza'da da 30 FPS kaybediyorum onu algılıyorum ama yine de performans kaybetmemin anlamı neki %20 FPS boşuna niye gitsin.

Abi tamamda Forza'da da 30 FPS kaybediyorum onu algılıyorum ama yine de performans kaybetmemin anlamı neki %20 FPS boşuna niye gitsin.
Sen bilirsin. O zaman ilk mesajdaki gibi destek tamamen kesilene kadar kal W10'da, kesilince zaten mecburen gececeksin. Gecmeyince oyun acilmayacagi icin 30 FPS ya da %20 kaybeciyorum diye dert etmene de gerek kalmayacak.

Sen bilirsin. O zaman ilk mesajdaki gibi destek tamamen kesilene kadar kal Windows 10'da, kesilince zaten mecburen gececeksin. Gecmeyince oyun acilmayacagi icin 30 FPS ya da %20 kaybeciyorum diye dert etmene de gerek kalmayacak.

haklısınız hocam o zaman şimdilik 10 da kalayım belki bir bilgin vardır 25H2 ile çözcekler mi bu sorunları.

Sen bilirsin. O zaman ilk mesajdaki gibi destek tamamen kesilene kadar kal Windows 10'da, kesilince zaten mecburen gececeksin. Gecmeyince oyun acilmayacagi icin 30 FPS ya da %20 kaybeciyorum diye dert etmene de gerek kalmayacak.

Hocam yine de merak ediyorum ama herkes özellikle Intel kullananlar Windows 11 daha iyi çalışıyor diyorlar ona yanıyorum ben bir de bana kalırsa çözmezler

Hocam yine de merak ediyorum ama herkes özellikle Intel kullananlar Windows 11 daha iyi çalışıyor diyorlar ona yanıyorum ben bir de bana kalırsa çözmezler
Senin bahsettigin 440 - 550 gibi farki hic duymamistim. 500 - 550 gibi fark oluyordu en fazla. Senin bahsettinigin %20 cok ama cok fazla.

Aslinda bu bir sorun degil, Memory Integrity isimli guvenlik ozelliginin yan etkisi. Bunu kapattiginda arada performans farki kalmiyor. Ama o zaman sistem stabilitesinden feragat ediyorsun. Hissetmedigim %10 yerine stabil sistem tercih ederim.

Intel'in genelde daha akici oldugu dogru. AMD'de RAM zamanlari, frekans, CL degerleri, anakart turu vb gibi cok degisken var. Sisteme epey hakim olmak gerekiyor yoksa ugrastirabiliyor. Ama Intel'de 13. ve 14. nesillerde bilerek arizali islemcileri satti diye insanlar almak istemiyorlar. Ustelik AMD alinca 5-6 yil islemci alabliyorsun. Intel demek her yil yeni anakart demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…