AspyndoR

Başarılı
Herkese iyi günler.

Intel Core i5-14400F işlemcim ve RTX 2060 Super ekran kartım var. Şöyle bir sorun yaşıyorum: GPU, kendisini diğer oynadığım oyunlardaki gibi tam kullanmıyor. Normalde RDR2 veya GoW gibi oyunlarda GPU neredeyse %100 kullanıma ulaşıyor. Ancak CS2 her ne kadar CPU odaklı bir oyun da olsa, GPU kullanımı %50-60 bantlarında kalıyor; yani ortada %40'lık bir kayıp yaşıyorum. İşlemci kullanımı da %35 seviyelerinde takılıyor.

Sistemim zaten darboğaz yapamaz ama CS2'de neden tam performans alamıyorum? Oyunda veya sistemde yapmam gereken ekstra bir ayar mı var?

PC güç modu ne durumda. Yüksek performans da olması gerekiyor. Çözünürlük 1080p mi? Ekran kartı ve işlemci ısılarını kontrol et. Arka planda çalışan ve işlemciye çok yüklenen şüpheli bir program var mı kontrol et. CPU kullanımı düşük bile olsa anlık droplara sebep olan şüpheli yazılımlar çalışabilir.

Sorun çözüldü çözümüde benim anakartta 4 tane RAM giriş slotu var bende ise 2 RAM var RAM'lerin birisi diğeriyle uyumlu olacak slotta takılı olmadığı için optimizasyon hatası diyordu PC her açılışta onu istenen slota koyunca düzeldi.