i5-14600KF işlemcili sistemin sıcaklık dereceleri çok yüksek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Müco
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 84
  • Etiketler Etiketler
    14600kf

Müco

Başarılı
Yer
Ankara
Ocypus Delta L36 ile yanında gelen macunu sürdüm, herhangi bir montaj hatası yaptığımı düşünmüyorum. Kasamda hava akışı da gayet dengeli, ki ekran kartım 64-65 derecelerde geziyor, kasam havadar.

Boşta 65 derece mi yükte 65 derece mi? Birde ekran kartınız nedir? Sistemin sıcaklıkları derken işlemcide ciddi sıcaklık yok gpu da mı var? 15 dk kadar yüke sokup hwinfo ile sonuçları paylaşabilme durumunuz var mı?

Demek istediğim şuydu: Kasam havadar; ekran kartımda anormal dereceler yok, işlemcimde var. İlk soğutucuyu kurduğumda boşta 65-70 derecelerdeydi, yüke girdiğinde de 75'lerde geziyordu.

Şu an ise Forza olsun, ETS olsun, oyun fark etmez; yük binince 91-92-93 derecelere fırlıyor ve oyundan çıksam komple sistemi boşta çalıştırsam da dereceler düşmüyor, aynı kalıyor, yükteymiş gibi.

Hocam boştayken gerçekten boşta mı? Arkaplanda overlayler discord vb uygulamalar, hareketli masaüstü uygulamaları, argb uygulamaları vb. şeyler bazen işlemciyi yüke sokup boşta olsa bile boşta değilmiş gibi yoğun çalıştırabiliyor. Görev yöneticinden ve kaynak izleyicisinden açık uygulamaları bir kontrol etmekte fayda var gibi hissettim.

Bunun yanında soğutucunun altındaki koruma etiketini unutmadığınızdan emin olun.

Diğer bir nokta contact frame kullandınız mı? Özellikle 14. nesil işlemcilerde 5-15 derecelere kadar farklar yaratabiliyor.

Herşey mükemmel ise cpu fan profillerinin başlangıcı çok düşük olabilir, 40 derece üstü için başlangıç hızını biraz arttırabilirsiniz.

Ek olarak lite load ayarı yaparak çok az bir performans kaybı karşılığında ciddi termal düşüş sağlayabiliyorsunuz. Deneyebilirsiniz.

Hayır, tamamen bunların bilincinde yazdım, boştayken bile bu değerlerde diye. Kontrol edilmesi gereken hiçbir şey kalmamışken bile böyle.
Bunun yanında soğutucunun altındaki koruma etiketini unutmadığınızdan emin olun.
Yaptım bunu da hocam.
Diğer bir nokta contact frame kullandınız mı? Özellikle 14. nesil işlemcilerde 5-15 derecelere kadar farklar yaratabiliyor.
Kullanmadım ama fark ettirecekse kesinlikle alabilirim hocam. Biraz da macundan dolayıdır diye macun alma girişiminde bulunma gibi bir niyetim var.

Hocam özellikle intel lga1700 işlemcilerde bayağı fark ediyor.
Videoyu izlerseniz ortalama sıcaklıkta 7 derece kadar fark ölçülmüş ki bu bayağı ciddi bir fark. 14. nesil işlemcilerde bu fark artabiliyor.

8:30' a bakarsanız işlemci heat spreader ile soğutucu bağlantısını çok daha iyi sağlıyor. 400-500TL lik bir eklenti için oldukça iyi bu.

Bu linkteki üründe üstüne birde TF-7 macun ücretsiz geliyor macun tek başına 360TL ye satılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…