Detaylar
Kim cevapladı?Demek istediğim şuydu: Kasam havadar; ekran kartımda anormal dereceler yok, işlemcimde var. İlk soğutucuyu kurduğumda boşta 65-70 derecelerdeydi, yüke girdiğinde de 75'lerde geziyordu.Boşta 65 derece mi yükte 65 derece mi? Birde ekran kartınız nedir? Sistemin sıcaklıkları derken işlemcide ciddi sıcaklık yok gpu da mı var? 15 dk kadar yüke sokup hwinfo ile sonuçları paylaşabilme durumunuz var mı?
Şu an ise Forza olsun, ETS olsun, oyun fark etmez; yük binince 91-92-93 derecelere fırlıyor ve oyundan çıksam komple sistemi boşta çalıştırsam da dereceler düşmüyor, aynı kalıyor, yükteymiş gibi.
mychar276
Çalışkan
Hocam boştayken gerçekten boşta mı? Arkaplanda overlayler discord vb uygulamalar, hareketli masaüstü uygulamaları, argb uygulamaları vb. şeyler bazen işlemciyi yüke sokup boşta olsa bile boşta değilmiş gibi yoğun çalıştırabiliyor. Görev yöneticinden ve kaynak izleyicisinden açık uygulamaları bir kontrol etmekte fayda var gibi hissettim.Demek istediğim şuydu: Kasam havadar; ekran kartımda anormal dereceler yok, işlemcimde var. İlk soğutucuyu kurduğumda boşta 65-70 derecelerdeydi, yüke girdiğinde de 75'lerde geziyordu.
Şu an ise Forza olsun, ETS olsun, oyun fark etmez; yük binince 91-92-93 derecelere fırlıyor ve oyundan çıksam komple sistemi boşta çalıştırsam da dereceler düşmüyor, aynı kalıyor, yükteymiş gibi.
Bunun yanında soğutucunun altındaki koruma etiketini unutmadığınızdan emin olun.
Diğer bir nokta contact frame kullandınız mı? Özellikle 14. nesil işlemcilerde 5-15 derecelere kadar farklar yaratabiliyor.
Herşey mükemmel ise cpu fan profillerinin başlangıcı çok düşük olabilir, 40 derece üstü için başlangıç hızını biraz arttırabilirsiniz.
Ek olarak lite load ayarı yaparak çok az bir performans kaybı karşılığında ciddi termal düşüş sağlayabiliyorsunuz. Deneyebilirsiniz.
Hayır, tamamen bunların bilincinde yazdım, boştayken bile bu değerlerde diye. Kontrol edilmesi gereken hiçbir şey kalmamışken bile böyle.Hocam boştayken gerçekten boşta mı? Arkaplanda overlayler discord vb uygulamalar, hareketli masaüstü uygulamaları, argb uygulamaları vb. şeyler bazen işlemciyi yüke sokup boşta olsa bile boşta değilmiş gibi yoğun çalıştırabiliyor. Görev yöneticinden ve kaynak izleyicisinden açık uygulamaları bir kontrol etmekte fayda var gibi hissettim.
Yaptım bunu da hocam.Bunun yanında soğutucunun altındaki koruma etiketini unutmadığınızdan emin olun.
Kullanmadım ama fark ettirecekse kesinlikle alabilirim hocam. Biraz da macundan dolayıdır diye macun alma girişiminde bulunma gibi bir niyetim var.Diğer bir nokta contact frame kullandınız mı? Özellikle 14. nesil işlemcilerde 5-15 derecelere kadar farklar yaratabiliyor.
mychar276
Çalışkan
Hocam özellikle intel lga1700 işlemcilerde bayağı fark ediyor.Hayır, tamamen bunların bilincinde yazdım, boştayken bile bu değerlerde diye. Kontrol edilmesi gereken hiçbir şey kalmamışken bile böyle.
Yaptım bunu da hocam.
Kullanmadım ama fark ettirecekse kesinlikle alabilirim hocam. Biraz da macundan dolayıdır diye macun alma girişiminde bulunma gibi bir niyetim var.
Videoyu izlerseniz ortalama sıcaklıkta 7 derece kadar fark ölçülmüş ki bu bayağı ciddi bir fark. 14. nesil işlemcilerde bu fark artabiliyor.
8:30' a bakarsanız işlemci heat spreader ile soğutucu bağlantısını çok daha iyi sağlıyor. 400-500TL lik bir eklenti için oldukça iyi bu.
Bu linkteki üründe üstüne birde TF-7 macun ücretsiz geliyor macun tek başına 360TL ye satılıyor.Hayır, tamamen bunların bilincinde yazdım, boştayken bile bu değerlerde diye. Kontrol edilmesi gereken hiçbir şey kalmamışken bile böyle.
Yaptım bunu da hocam.
Kullanmadım ama fark ettirecekse kesinlikle alabilirim hocam. Biraz da macundan dolayıdır diye macun alma girişiminde bulunma gibi bir niyetim var.
Yeni konular
-
Elektronik Lenovo Legion Pro 7 | R9 9955HX3D & RTX 5080 - 166.500 TL
- mortem.dll
-
-
-
-
-
-
The Last of Us Part II'nin multiplayer PvP sistemi sorunsuz çalışıyor!
- christopher moltisanti
-