i5-14600K'nin 244W tüketmesi normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan abdullah erçoban
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 302
  • Etiketler Etiketler
    güç

abdullah erçoban

Çalışkan
Yer
konya
Intel sisteme yeni geçiş yaptım OCTT'de bu kadar güç çekmesi normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
PL1 ve PL2 limitleri 181W olan bir CPU. PL2 Tau limiti de sinirsiz.

Bu degerler normal zira AVX2 test yapiyorsunuz. AVX'in herhangi bir turu isin icine girdigi zaman CPU'nuzun belirtilen degerlerinden cok daha yuksek degerler cekmesi normal. Ornek olarak R23 multi acip, HWInfo uzerinden degerlere bakarsaniz cok daha dusuk olacagini gorursunuz.

Intel sisteme yeni geçiş yaptım OCTT'de bu kadar güç çekmesi normal mi?

Eki Görüntüle 189714

Bu neymiş yahu yavru bir 14900k olmuş bu. Normaldir ama korkulacak bir durum yok OCCT baya limitleri zorlar, Intel'e hoş geldiniz ama öncelikle soğutmanızın iyi olduğundan emin olun, 14600k segmentine göre biraz ateşli bir işlemcidir ama güzeldir, güle güle kullanın

Tpu'nun 13 oyunluk testinde ortalama 76W cekmis islemci. En cok guc cektigi oyunda bile 100W'a yaklasmis sadece. Yani sorunuzun cevabi evet.

Sağ olun teşekkürler.

Çok sağ olun AMD'ye ısınır diyorlardı bir de ama oyun performansı hızı harikaymış bugün oyun yüklerken 270 wattları gördü

Bunu diyen adam 2012'den kalma birisidir. AMD'nin en kral işlemcisi 2.000 TL'lik hava soğutma ile zapt ediliyor. 14900K'yı soğutmak için 420 mm AiO bile yetersiz.
AMD için kesinlikle kule tipi yeterli 9950x bile soğur ancak 14900k'nın ısısı abartılıyor. 360mm ile soğutuyorum.

Arctic Liquid 420 mm takılı i9 14900K ile render alırken neler çektiğimi ben bilirim. Kurtulalı çok oldu.

Eskiden daha çok ısınıyordur muhtelemen ama artık güncellemelerle çok değişti işlemci. 12-13 saat renderlar aldığım oldu hiç gık çıkartmadı bana. İlk çıktığı hali incelemelere bakılırsa gerçekten zor aletmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…