i5-2310 sisteme yükseltme önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rpmb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 124

rpmb

Üstün
Yer
mt_boot.c
Evet sistem eski. Ama tamamiyle değişme imkanım yok. Valorant'ta stabil 60 FPS istiyorum, daha ağır bir oyun oynamıyorum. Şu an 1280x768'de 30-45-60 geziyor. Ayrıca 2. monitör de bağlamayı düşünüyorum, ekran kartı önerecekseniz hem HDMI hem de VGA desteği olmalı. Olabildiğince az yükseltme yapayım. Teşekkür ederim.

• i5-2310
  • AMD Radeon HD 5450
  • GA-H61M-S2-B3
  • 4 GB DDR3 1333 MHz
  • 850 GB toplam alan

İşlemci değişimi kurtarır bir süre daha.

RX 550'ye geçiş fark gösterir. RAM 8 olmalı en azından. VGA adaptörü de aliverirsin.

2. nesil işlemciler az para değil hocam. i7 2600'lere iyi para istiyorlar. Yani para küçük ama etmiyor o kadar.
Valorant bazında konuşmuştum ondan işlemci dedim.

Bence ilk önceliğiniz RAM olsun. Sonra ekran kartını değiştirin, VGA'ya bakmaya gerek yok; dönüştürücü ile halledebilirsiniz kolayca.

İşlemci i7 2600 alabilirsin.
RAM'i de 8 yaparsan bir süre daha güzelce kullanırsın.

Sistemde en dikkat çeken şey RAM. Miktarı gerçekten çok düşük, önce RAM değiştirmen gerekiyor.
Sonrasında ise işlemci almalısın çünkü Valorant GPU ağırlıklı bir oyun değil. GPU alman FPS’inin düşmesine bile neden olabilir zaten düşük çözünürlük kullanıcısı olduğun için darboğaz muhabbeti var.

RAM'i en az 8, islemciyi de i7 2600'e yukselt bulabilirsen, onun disinda baska islemciye gecme. Ekran karti olarak RX 400/500 serisine gecersen o islemciyle birlikte besler. Onun disinda 750 Ti gibi bi' karta gecebilirsin elindeki islemciyle.

Oncelik RAM.

RAM’dan dolayı. HD 6570 4 GB RAM ile yüksek FPS alıyordum ancak drop giriyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…