CIOKEZ 2

Başarılı
Bir arkadaşım oyun oynamak için elindekilerle bir sistem oluşturmak istiyordu ve ben elindeki i5 2400 işlemci için güç girişsiz 750 Ti 4 GB önerdim ve aldı. Şu an bir şey düşünüyoruz. Bilirsiniz ki GTX 1650 kartın güç girişsiz versiyonları var ve ona upgrade edilirse sistem bayağı rahatlar. Ama sorularım var kafamda. Birincisi, sistem slim bir sistem. Stok böyle eski bir sistem içinde i5 2400 işlemci ve Power'ını tam hatırlamadığım bir sistem tahminen 200-250 watt'tır. 16 GB RAM bulunuyordu. Şimdi bu sisteme biz 1650 4 GB takarsak darboğaz gibi bir sorun yaşar mıyız? Power sorunu yaşar mıyız?

70-75 watt civarı oyunlarda güç çeker, PSU besler ama işlemci bazı oyunlarda yetmeyebilir. İşlemci darboğazı yaşayabilirsin online rekabetçi oyunlarda.

Hocam i7 2600 ile 300w değerinde 350w değerinde bir power takılsa sağlıklı çalışır mı veya 1050 ti 4gb takılırsa ne olur bide 1050 ti kartlarda ekstra güç girişi varmıdır
+12V kanalindan en az 350W veren bir PSU olsun. 1050 Ti bazi modellerinde guc girisi var, bazilarinda yok.

Bir arkadaşım oyun oynamak için elindekilerle bir sistem oluşturmak istiyordu ve ben elindeki i5 2400 işlemci için güç girişsiz 750 Ti 4 GB önerdim ve aldı. Şu an bir şey düşünüyoruz. Bilirsiniz ki GTX 1650 kartın güç girişsiz versiyonları var ve ona upgrade edilirse sistem bayağı rahatlar. Ama sorularım var kafamda. Birincisi, sistem slim bir sistem. Stok böyle eski bir sistem içinde i5 2400 işlemci ve Power'ını tam hatırlamadığım bir sistem tahminen 200-250 watt'tır. 16 GB RAM bulunuyordu. Şimdi bu sisteme biz 1650 4 GB takarsak darboğaz gibi bir sorun yaşar mıyız? Power sorunu yaşar mıyız?
Hocam yorumlarda yeter diyenleri gördüm ama buna kesinlikle katılmıyorum. 1.5 sene boyunca i5 2400 ve 1650 kullandım ve 350w psu bile çok yetersiz kalıyordu. 450w kullanmaya başladıktan sonra psu sorununu çözdüm ancak %5 ile %10 arası darboğaz yaşamaya devam ettim. Oyunlarda grafikleri yükselterek bu sorunu bir nebze aşabiliyordum ancak akıcı bir oyun deneyimi için grafik isteyen oyunlarda sıkıntı yaşamaya devam etmiştim.