Hocam vallahi abartmayın AMD A6-5200 kullandık 5 yıll 1.16 Survival falan oynuyorduk rahat?
O AMD işlemci 4 çekirdekli değil mi?
Vallahi hocam Casper MB500 bişi model laptop vardı hiçbir zaman o işlemciyi tam performans kullanmadım işlemcisi yüzünden. Sürekli clock modu kapatır kendini 0.79a sabitlerdi. Minecraft stabil oynatmaz hocam. Kendim hiçbir zaman oynayamadım 30-40a hep düşerdi.

Hocam bende de ona çok yakın bir sistem var yüksek ayarları falan görüyor.
Öyleyse hocam şöyle düzeltme yapalım. Macun yenileyin çünkü çok ısınır o işlemci. Java yerine Bedrock tercih ederseniz avantajınıza olur. 1GB ekran kartı 768p Roblox veya Minecraft için yeterlidir ama ekran kartından yüksek chunklar için aşırı zorlama yapmayın. Java tercih ederseniz de Allah işlemciye kolaylık versin.

O AMD işlemci 4 çekirdekli değil mi?
Vallahi hocam Casper MB500 bir şey model laptop vardı hiçbir zaman o işlemciyi tam performans kullanmadım işlemcisi yüzünden. Sürekli clock modu kapatır kendini 0.79a sabitlerdi. Minecraft stabil oynatmaz hocam. Kendim hiçbir zaman oynayamadım 30-40a hep düşerdi.

Öyleyse hocam şöyle düzeltme yapalım. Macun yenileyin çünkü çok ısınır o işlemci. Java yerine Bedrock tercih ederseniz avantajınıza olur. 1GB ekran kartı 768p Roblox veya Minecraft için yeterlidir ama ekran kartından yüksek chunklar için aşırı zorlama yapmayın. Java tercih ederseniz de Allah işlemciye kolaylık versin.

Hocam optfine 1.16 bir de 5-6 chunk kurtarır bence Java.

Hocam optfine 1.16 bir de 5-6 chunk kurtarır bence Java.
Gerçekten denedim ya inan bana. 1000₺ ödeyerek kırık dökük bir laptop almıştım idarelik hiç oynayamadım. İçimde acısı kaldı sadece. Bir anda 30-40a düşüyor hep. Benim ekran kartı AMDydi belki seninki NVidia olduğu için avantajın olur. Ama o işlemci çok darboğaz ediyor Minecraft'da, hem Java hem de Bedrock için geçerli bu.

Gerçekten denedim ya inan bana. 1000₺ ödeyerek kırık dökük bir laptop almıştım idarelik hiç oynayamadım. İçimde acısı kaldı sadece. Bir anda 30-40a düşüyor hep. Benim ekran kartı amdydi belki seninki NVIDIA olduğu için avantajın olur. Ama o işlemci çok darboğaz ediyor Minecraft'da, hem Java hem de Bedrock için geçerli bu.

Hocam vallahi kardşeim eski laptopundan bile çok pişman değil AMD A6-5200 HD 8400 bence i5 2450M GT520M performansını sever ya en kötü YouTube falan izler.

Gerçekten denedim ya inan bana. 1000₺ ödeyerek kırık dökük bir laptop almıştım idarelik hiç oynayamadım. İçimde acısı kaldı sadece. Bir anda 30-40a düşüyor hep. Benim ekran kartı amdydi belki seninki NVIDIA olduğu için avantajın olur. Ama o işlemci çok darboğaz ediyor Minecraft'da, hem Java hem de Bedrock için geçerli bu.

Hocam aslında bir tane daha laptop buldum GT740M i5 4200M ama dış kasası ve baatryası kötü durumda çok fark olur mu fiyatlarda aynı.

Hocam vallahi kardşeim eski laptopundan bile çok pişman değil AMD A6-5200 HD 8400 bence i5 2450M GT520M performansını sever ya en kötü YouTube falan izler.
Biz seninle şunu yapalım ama önce sana derdimi anlatayım ki sende buna göre konu aç. Benim anneannemin HM70 chipsetinde bir laptopum vardı. Soket tipi aynı ben buna core işlemci takayım dedim. Ne yazık ki HM70 yalnızca Celeron ve Pentium destekli olduğu için 30 dakika sonra sistem kapanıyordu. HM70 bile hem 2. nesil hem 3. nesil core işlemcilerini tanıyabiliyor. Entegre grafiği bellek kontrolcüsü sorunsuz çalışıyor. Ben sana istersen 3. nesil i3 veya bir pini kırık olup çalışan bir i5 vereyim sen onu kullan. Bende o işlemciler boşta duruyor inan sorun yok. Sen laptopun markası ile konu aç Techolay'da ki hocalarım benden daha iyi biliyordur 35W 3. nesil bir işlemci takabilir miyiz diye bakalım istersen.

Biz seninle şunu yapalım ama önce sana derdimi anlatayım ki sende buna göre konu aç. Benim anneannemin HM70 chipsetinde bir laptopum vardı. Soket tipi aynı ben buna Core işlemci takayım dedim. Ne yazık ki HM70 yalnızca Celeron ve Pentium destekli olduğu için 30 dakika sonra sistem kapanıyordu. HM70 bile hem 2. nesil hem 3. nesil Core işlemcilerini tanıyabiliyor. Entegre grafiği bellek kontrolcüsü sorunsuz çalışıyor. Ben sana istersen 3. nesil i3 veya bir PIN'i kırık olup çalışan bir i5 vereyim sen onu kullan. Bende o işlemciler boşta duruyor inan sorun yok. Sen laptopun markası ile konu aç Techolay'daki hocalarım benden daha iyi biliyordur 35W 3. nesil bir işlemci takabilir miyiz diye bakalım istersen.

Yok hocam gerek yok.