Ekran kartı olarak halihazırda RX 580 kullanıyorum. İlk etapta 1600 AF ile sistemi ayağa kaldırıp, önümüzdeki ay işlemciyi Ryzen 5 3600 (veya bütçeyi zorlayıp 5500/5600) ile güncelleyerek tam performans almayı hedefliyorum.
Sizce bu geçiş mantıklı mı? yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Aslında durum tam olarak bütçe ve zamanlama meselesi. Ryzen 5 3600 şu an 2.000 TL civarında seyrediyor ve şu aşamada bütçemi aşırı zorluyor. Benim önceliğim, fiyatlar daha fazla şişmeden DDR4 platformuna kapağı atmak.
Hepinizin bildiği üzere RAM ve parça fiyatları her ay artmaya devam ediyor. DDR4 platformunun önünde hala en az 5+ yıl olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden şimdi 1600 AF ile temeli atıp, 2-3 ay sonra bütçeyi toparlayınca işlemciyi güncelleyeceğim. En azından elimde güncel bir anakart ve DDR4 RAM'lerim hazır olmuş olacak.
Ekran kartı olarak halihazırda RX 580 kullanıyorum. İlk etapta 1600 AF ile sistemi ayağa kaldırıp, önümüzdeki ay işlemciyi Ryzen 5 3600 (veya bütçeyi zorlayıp 5500/5600) ile güncelleyerek tam performans almayı hedefliyorum.
F/P açısından AM4 sokete geçmek şu anda mantıklı. Acele etmeyip, biraz daha dişinizi sıkarak 5600 almanızı öneririm. Sonraki güncellemeniz de RX 6800/XT olabilir.
F/P açısından AM4 sokete geçmek şu anda mantıklı. Acele etmeyip, biraz daha dişinizi sıkarak 5600 almanızı öneririm. Sonraki güncellemeniz de RX 6800/XT olabilir.