• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

i5 4590 & GTX 1660S sisteme işlemci, anakart ve RAM yükseltmesi önerisi

Uğur388

Çalışkan
Şu an elimde epey eski bir sistem mevcut. İşimi görüyor fakat daha güncel donanımlara geçmek istiyorum. i5 4590, H81 anakart, 16 GB RAM ve GTX 1660 Super ekran kartı mevcut.

Sıfır bir H610M anakart, 2. elden i3 12100F veya 13100F işlemci ve 32 GB RAM düşündüm. Zaten elimdeki GTX 1660 Super kart benim için yeterli. Bu yeni parçalar beni 3 sene daha idare edecektir. Bu donanımlara geçtiğimde ciddi bir fark oluşur derseniz alım yapacağım. Sadece daha güncel donanımlar için geçiş yapmak istedim.

Son düzenleme:
Ekran kartı biraz eski ama şuanki oyunlar için biraz yeterli anakart DDR5 şart ama DDR4 ölü soket olmak üzere belki çoktan ölmüştür amd tarafında.

2. El satan 3 arkadaşa sordum. Garanti yok, param güvende yok birde neredeyse sıfırıyla aynı fiyat. Adama link atıyorum bak sıfırıyla arasında 200 TL fark bile yok diyorum git ordan al yazıyorlar. 2. Elden almak akıllı adam işi değil. Sadece sıfırlarını kovalıyorum işlemci 2. El olabilir

Anakartın M2 desdeği yok gibi

AM4 sistem olarak da böyle bir şey alınabilir. RAM sıfır almak istediğin için link atmıyorum ama 16 GB yeterli olacaktır tekrardan belirteyim.

Anakart.

İşlemci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…