I7 10750H RTX 2060 6 GB sistemde düşük performans

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ArslanEfe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 161

ArslanEfe

Uzman
Öncelikle selamlar, bilgisayarım oyunlarda aldığı performanstan memnun değilim. i7 10750H, RTX 2060 6 GB, 16 GB RAM mevcut. LoL 80-130 FPS, CS2 80-120 FPS arasında gidip geliyor. FurMark testinde 72 FPS veriyor. FurMark ve CS'de sorunum yok fakat LoL'de bu kadar düşük olması normal midir? GTX 1650'li laptop kullanıyordum, hemen hemen aynı değerdeydi LoL.

Model belirtmemişsiniz ama bazı laptoplarda MUX Switch adı verilen ve işlemcideki dahili ekran kartını kapatan bir ayar bulunmakta. BIOS üzerinden veya laptoptaki kontrol uygulamasından değiştirilebilen bir seçenek. Bu ayarı "discrete GPU"na ayarlamanız gerekmekte. Ek olarak güç seçeneklerinden yüksek performansa olduğunuza ya da seçeneklerinden ekran kartı güç yönetimini "kapalı" konumuna getirip, minimum ve maksimum işlemci kullanımı ayarını 100 şeklinde ayarlayabilirsiniz. Son olarak da CPU Core parking ayarı var fakat gizli şekilde. 3. parti bir uygulama(quick CPU olabilir) indirip onu da kapatabilirsiniz.

Casper Excalibur g900, tüm performans ayarları yapılı hocam. LoL’deki 80-130 FPS bu ekran kartı ve işlemciye normal midir? Bakımları yeni yapıldı ısınma sorunu yok serin çalışıyor.

Bulabildiğim birkaç videoda 130'un altına pek düşmemiş insanlarda. Tabii 2023 yılı için. Yeni güncellemeler bazen FPS kayıpları yapabiliyor. En azından 100'ün altına inmemesi beklenebilir bence bir tık az geldi bana da. 7700HQ kullanan bir arkadaşım var o zaten senin söylediğin fpsleri almakta. Söylediklerim de yapılı ise sende aklıma farklı bir fikir gelmiyor açıkçası.

Benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar gördüm diğer konularda da. Hatta PC modeline kadar aynı. BIOS'tan işlemci ekran kartını kullanma iznini kaldırdım. LoL'de FPS'im 220-500 arasına kadar çıktı fakat CS 2 aynı. Sanırım düşük oyunlarda ekran kartını kullanmıyordu PC. Bu şekilde sorunu çözmüş oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…