i7-11800H'ın 90 derece üstüne çıkması normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 20182
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 104
  • Etiketler Etiketler
    cpu laptop

20182

Uzman
Cihaz
Excalibur G770 11.Nesil
Merhaba, elimde Excalibur G770 var. Meraktan CPU sıcaklığı kontrol edeyim dedim, CPU mümkün olduğunca ısıtabilmem için SolidWorks 2022 ve AutoCAD 2024 programları ile CPU monitör için Core Temp ve HWMonitor beraber test ettim bu kadar ısınması anormal mi? Çünkü garantisi bitmişti ve onu ben açmıştım fan temizliği beraber CPU ve GPU işlemcilerini sıfırdan termal macun sürdüm markası hatırlıyorsam Cooler Master'dı. Acaba iyi yapamadım mı? Diye düşünüyorum.

Donanımlar:
CPU: Intel Core i7-11800H
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU (4 GB VRAM GDD6) & Intel UHD Graphics
RAM: 32 GB (2x16 GB DDR4)
Depolama: 1250GB (1TB M.2 SSD + 250 GB SSD)

Bana anormal gelmedi. Çünkü cihaz Clevo ve termal iletimi berbat. G770 kasalarda 2 fan yan yana şekilde, bu yüzden de tozlar birikme yaptığında cihaz neredeyse hiç nefes alamıyor. Tek çözümünüz erken ve devamlı bakım yapmaktır. Ayrıca pullsar ıce Dragon kyrosheet gibi ürünler de uygulayabilirsiniz, bir nebze macunlara göre iyi gidecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…