Çözüldü i7-13700HX & RTX 4060 sistemde oyunlarda FPS düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berkay.yldrm0

Aktif Üye
Arkadaşlar bu şekilde gördüğünüz gibi Frametime kısmında çizgililer anlık olarak yukarı fırlıyor ve düşüyor laptop kullanıyorum.

İşlemci: 13700HX.
Ekran kartı: 4060 140W.
16 GB 4800 MHz tek kanal RAM.

O çizgiler yukarı fırlıyor throttle deseniz en fazla Turbo modda 92 dereceyi geçmiyor ya da 88 dereceyi anlamadım işlemci wattını sabitleyip mesela 80 watta sabitleyip 80 dereceyi geçmediği en fazla 86 derece olduğunda da çizgiler fırlayıp ani droplar yiyorum. Çözümü nedir?

1731262644023.png

Çözüm
BIOS'tan sadece NVIDIA GPU çektim şu an Intel HD grapchsi devre dışı bırakıp restart mı atmam gerek?

BIOS'tan sadece NVIDIA GPU çektim şu an Intel HD grapchsi devre dışı bırakıp restart mı atmam gerek?

BIOS'tan onu seçince Intel HD grapchis Aygıt Yöneticisi'nden gitti?

Evet BIOS'tan sadece NVIDIA GPU seçince Intel Graphics'i toptan kaldırdı Acer kullanıyorum eskiden 1 ve 2 ekran olarak gözüküyordu ayarlarda sanki 2. monitör varmışcasına sanırım sorunum çözülecek.

Evet GTA 5 de 5 dakika kadar araç sürdüm minik render Drop'u giriyor oda normal çok minik drop sayılmaz onun dışında hayvani bir drop görmedim eskisi kadar, dakikada 1 drop giriyordu ve çözdüm.
DDR5'de nasil isliyor bilmiyorum ama DDR4'te RAM'i cift kanal yapinca bende duzelmisti pek cok problem. MUX varsa Intel HD Graphics'i kapatip dene. Yoksa veya bilmiyorsan harici monitoru sapla makineye, oyunu monitore tukur.

DDR5'de nasil isliyor bilmiyorum ama DDR4'te RAM'i cift kanal yapinca bende duzelmisti pek cok problem. MUX varsa Intel HD Graphics'i kapatip dene. Yoksa veya bilmiyorsan harici monitoru sapla makineye, oyunu monitore tukur.
Harici monitör mü takayım?

Harici monitör mü takayım? ayriyetten mux switch var hd graphics de devre dışı değil.

BIOS'tan onu seçince Intel HD grapchis Aygıt Yöneticisi'nden gitti?

Evet BIOS'tan sadece NVIDIA GPU seçince Intel Graphics'i toptan kaldırdı Acer kullanıyorum eskiden 1 ve 2 ekran olarak gözüküyordu ayarlarda sanki 2. monitör varmışcasına sanırım sorunum çözülecek.

Evet GTA 5 de 5 dakika kadar araç sürdüm minik render Drop'u giriyor oda normal çok minik drop sayılmaz onun dışında hayvani bir drop görmedim eskisi kadar, dakikada 1 drop giriyordu ve çözdüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Geri
Yukarı Alt