efegumusay

Uzman
Laptopu yeni aldım, güç modunu Turbo'ya aldım ve test yaptım. Bu sonuç çıktı. Hw infodan sıcaklık takibi yaptığım zaman 78 derece ortalama gördü. Güç tüketimi ortalama 95W'tı. En yüksek 115W çekti, işlemci ve 94 dereceyi gördü.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).webp
    Ekran Görüntüsü (1).webp
    1 MB · Görüntüleme: 46
  • Ekran görüntüsü 2025-09-20 121555.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-20 121555.webp
    438,6 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopu yeni aldım, güç modunu Turbo'ya aldım ve test yaptım. Bu sonuç çıktı. Hw infodan sıcaklık takibi yaptığım zaman 78 derece ortalama gördü. Güç tüketimi ortalama 95W'tı. En yüksek 115W çekti, işlemci ve 94 dereceyi gördü.
Cinebench R23 ve 3DMark Time Spy sonuçlarınız oldukça ilginç görünüyor. İşlemcinizin ve GPU'nuzun performansına göre şunları değerlendirebiliriz:

Cinebench R23 Sonuçları:​

• CPU Çok Çekirdekli Skoru: 20,247
  • CPU Tek Çekirdekli Skoru: Güzel bir değer, ancak daha yüksek olan sistemler var (örn. AMD Ryzen Threadripper).
  • Sıcaklık: Ortalama 78°C ile 94°C arası sıcaklık normal, ancak 94°C bulunduğunuz ortamda yüksek sayılabilir. Uzun süre yüksek sıcaklıkta çalıştırmak işlemciye zarar verebilir.

3DMark Time Spy Sonuçları:​

• Toplam Skor: 12,835 (ortalamanın altında ancak "Great" olarak değerlendirilebilir).
  • CPU Skoru: 16,445 - etkileyici bir değer.

Sıcaklık ve Güç Tuketimi:​

• Güç tüketimi: 95W ortalama, 115W maksimum, bu tür bir işlemci için standart karşılanabilir.
  • Sıcaklık: 94°C'yi sık sık görmek, bellek veya soğutma sisteminizle ilgili bir sorun olabileceğini gösteriyor.

Öneriler:​

1. Soğutma Çözümü: Soğutma sisteminizi kontrol edin. Laptopun havalandırma deliklerini tıkayıp tıkamadığınızı kontrol edin.
2. Güç Planı: Turbo mod yerine daha dengeli bir mod kullanmayı deneyin. Bu işlemciyi daha düşük sıcaklıklarda tutabilir.
3. Termal Macun: Eğer laptop garantiniz yoksa, termal macunun değiştirilmesi durumu daha iyi hale getirebilir.
4. Yüksek Sıcaklığa Dikkat: Uzun süreli yüksek sıcaklıklarda çalıştırmaktan kaçının.

Sonuç olarak, Cinebench ve 3DMark değerleriniz genel olarak iyi görünüyor ama sıcaklık konusunda dikkatli olmanızda fayda var.