i7 14700F sistemde oyunda cızırtı sesi geliyor ve bilgisayar donuyor

Murathan271903

Üyecik
PC donduğu zaman, fişten çekmediğim sürece hiçbir şekilde işlem yapamıyorum. Ancak fişi çekince düzeliyor. Neden olabilir? Bir arkadaş başka bir konuda donanım hızlandırmayı kapatmayı önermişti. Ben de kapattım ama yine aynı sonuç.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ekran kartından geliyor olabilir aynı ekran kartımız ondan olabilir. Bende de aynısı var.

Ekran kartından geliyor olabilir aynı ekran kartımız ondan olabilir. Bende de aynısı var.

Çözebildiniz mi peki bilgisayarınızda bu seçenek açık mı kapalı mı? Ben kapattım yaklaşık 10 dakika geçmeden aynısı oluyor üstelik işlemci daha yeni alındı mavi ekran olup olmadığını bile kontrol edemiyorum kullandığım grafik sürücüsü şöyle bırakayım en son çıkan sürücü kurulu şu an.

Son düzenleme:

Bende ağır yükde oluyor cızırtı cogunlukla bazen de oluyor ekran kartıyla alakalı olabilir.

Cızırtı sesi sistem yükte iken geliyor demişsiniz, yüksek ihtimalle coil whine var. Donma problemi için kesin bir şey söylemek zor, daha önce ekran kartına undervolt işlemi yaptınız mı? Kullandığınız PSU kaç watt?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…