Merhaba, en laptopa HP'nin kendi Cloud Recovery Tool'u ile hazırladığım USB ile format attım. O gün bugündür çok sık olmasa da arada bir mavi ekran alıyorum. Minidump dosyalarını inceledim ama sorunu bulamadım. Benden daha profesyonel birisi inceleyip sorunu söyleyebilirse çok müteşekkir olurum.
RAM'lerden şüphelenip Memtest86 ile test yaptırdım sorun çıkmadı. HP'nin kendi UEFI Diagnostic uygulaması ile sistemi tarattım o da bir sorun bulamadı.
Mavi ekranda çıkan QR veya hata koduna bakıp hatayı aradınız mı? Genelde mavi ekran hataları ekran kartı driverı yüzünden olur. Yeni yeni insanlar arasında NVidia driver güncelledim oyunda FPS düştü vs. diye konuşma geçiyor. Bir ihtimalle olabilir diyorum tekrardan mavi ekran alırsanız fotoğrafını çekip hata kodunu arayın.
NVIDIA sürücüsü DDU ile silip eski sürüme düşürdüm 577 sürümü kurulu şu an. QR kodu okutmam çok zor yeniden başlatıyor hemen. Elimde sadece minidump dosyaları bulunuyor. Sürücülerde güncel hem HP Support asistant hem de window Update üstünden güncel tutuyorum sürücüleri. Benim şüphem HP'den aldığım Windows imajında mı acaba sıkıntı var üstüne oldu daha önceden böyle bir şey yoktu ama emin olamadığım için minidump dosyalarını bu konuda tecrübeli birisinin incelemesi iyi olurdu.
Dediğiniz kodları da çalıştırdım. İkinci kodda takılı kalınca kapattım bir süre bekledikten sonra.
Evet bitirdim bu akşam yine mavi ekran verdi QR kodu görmemle kaybolması 2 saniye sürdüğü için çekemedim. Minidump klasörünü bugün çıkan raporla güncelledim.
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (a) birde nt ile ilgili bir sorun diyor yine ama nedir çözemedim gitti. HP'nin tüm tarama düzeltme sistemlerini çalıştırdım sorun yok diyor.
Evet bitirdim bu akşam yine mavi ekran verdi QR kodu görmemle kaybolması 2 saniye sürdüğü için çekemedim. Minidump klasörünü bugün çıkan raporla güncelledim.
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (a) birde nt ile ilgili bir sorun diyor yine ama nedir çözemedim gitti. HP'nin tüm tarama düzeltme sistemlerini çalıştırdım sorun yok diyor.
Hp Gaming Hub'da -150 mv'da hocam. Böyle neredeyse 10 aydır kullanıyorum hocam. En son BIOS'güncellemesini de Mayıs'ın ortasında yükledim. Ne olduysa Ağustos başında HP'nin Windows imajıyla format attıktan sonra başladı önceden sorun yoktu.
-130'a düşürdüm normalde -150 ayarını hem uygulamadı test ayarıyla hemde OCCT ile işlemciyi yüke bindirerek test etmiştim herhangi bir çökme sorunu yoktu.