Çözüldü i7 2600 & HD 6570 sistem açıldığı zaman görev çubuğu geç geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Bilgisayara yeni NVMe M.2 SSD taktım. Sonrasında yeni kurulum yaptım. Güncelleştirmeler bittikten sonra. Bilgisayarı başlattığımda bilgisayar açıldıktan 2 veya 3 saniye sonra görev çubuğunun gelebildiğini gördüm. Başlat tuşu geliyor ilk sonra simgeler geliyor. Bilgisayar çok hızlı açılıyor ama görev çubuğu sonradan geliyor. O kadar hızlı açılıyor ki hoş geldiniz ekranını görmeden masaüstünü görüyorum.

PC özelliklerim:
  • Anakart: Turbox H61C.
  • İşlemci: i7 2600.
  • RAM: 8 GB Dual channel.
  • Ekran kartı: AMD HD 6570.
  • M.2 SSD: Adata Legend 800.
  • İşletim sistemi ve versiyonu: Windows 10 Home Single Language.

Çözüm
Daha önce bu kadar yavaş değil ise;
Görev çubuğu nakit belleği bozulmuş olabilir.
Bunu sıfırlayarak yeniden oluşturulmasını sağlayabilirsin. Sırasıyla şunları yazarak düzeltme şansın olabilir:
Komut İstemi'ni (CMD) yönetici olarak aç
Kod:
taskkill /f /im explorer.exe

DEL /F /S /Q /A "%AppData%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar\*"

explorer.exe

Sistem biraz eski, SSD hızlı olsa bile bilgisayarın az düşünmesine zaman vermekte fayda var.

Bir de o işlemci ya da chipset native olarak M.2 SSD desteklemiyor.

Sistem biraz eski, SSD hızlı olsa bile bilgisayarın az düşünmesine zaman vermekte fayda var.

Bir de o işlemci ya da chipset native olarak M.2 SSD desteklemiyor.

Ama M.2 girişi var ve taktım. Çalışıyor. SSD'yi yeni bilgisayar alırsam ona takarım diye M.2 olarak aldım. Yoksa bu sisteme SSD bile fazla. 2 yıl önce HDD ile çalışıyordu.

Daha önce bu kadar yavaş değil ise;
Görev çubuğu nakit belleği bozulmuş olabilir.
Bunu sıfırlayarak yeniden oluşturulmasını sağlayabilirsin. Sırasıyla şunları yazarak düzeltme şansın olabilir:
Komut İstemi'ni (CMD) yönetici olarak aç
Kod:
taskkill /f /im explorer.exe

DEL /F /S /Q /A "%AppData%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar\*"

explorer.exe

Çözüm
Ama M.2 girişi var ve taktım. Çalışıyor. SSD'yi yeni bilgisayar alırsam ona takarım diye M.2 olarak aldım. Yoksa bu sisteme SSD bile fazla. 2 yıl önce HDD ile çalışıyordu.

Tahminen yarasa çorbası içen Çinli dostlarımız bir port lehimledi ve gerekli kontrolcüye yol çekti

Ama dediğim gibi, sistem biraz yaşlı ve bazı fedakarlıklar beklenebilir.

Peki bunun sonucunda masaüstü simgelerim gidecek mi? Ona göre uygulayacağım. Bir de sondaki [/CODE] yazan yer dahil değil mi?

Peki bunun sonucunda masaüstü simgelerim gidecek mi? Ona göre uygulayacağım. Bir de sondaki [/CODE] yazan yer dahil değil mi?
CODE kısımlarını yazmayacaksın.
Görev çubuğunda sabitlenmiş olan tüm programlar ve kısayollar silinir, ancak programların kendisi etkilenmez. Görev çubuğu sıfırlandığı için sorunlar çözülebilir, sabitlenmiş programları dilersen daha sonra manuel olarak tekrar ekleyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…