Daha önceden i7 3632QM işlemcim ile CL9 ve CL10 1600 MHz RAM'leri denemiştim. Bu RAM'lerin gecikme değerlerini ve frekansını manuel ayarlayarak CL13 1867 MHz'e çıkarmayı da başarmıştım. Şu an elimde 3630QM işlemci var ve 16 GB DDR3 RAM almayı düşünüyorum. Almışken de para konusunu hiç kafaya takmadan 1867 MHz almayı düşünüyorum. Ama daha düşük gecikme bellek kontrolcüsü için daha fazla yük demek olacak, sizce ne yapmalıyım?
Bence içinden ne geçiyorsa onu yap, ben o yaşlarda DDR2 sistem toplayıp 800MHz RAM'leri 1033MHz'e 2.4 GHz Quad işlemciyi 3.1'e çıkarmıştım bayağı iyiydi. Ama bana soracak olursan 1600MHz al bulması kolay onu OC'la.
İkinci el üzerinden konuşayım fiyat farkı yok. Hatta sıfırı ile de fiyat farkı kalmamış seviyede direkt HyperX alıp geçmeyi düşünüyordum , fiyatı 3000₺.
Bence içinden ne geçiyorsa onu yap, ben o yaşlarda DDR2 sistem toplayıp 800MHz RAM'leri 1033MHz'e 2.4 GHz Quad işlemciyi 3.1'e çıkarmıştım bayağı iyiydi. Ama bana soracak olursan 1600MHz al bulması kolay onu OC'la.
İkinci el üzerinden konuşayım fiyat farkı yok. Hatta sıfırı ile de fiyat farkı kalmamış seviyede direkt HyperX alıp geçmeyi düşünüyordum , fiyatı 3000₺.
Overclock değil de daha çok bellek kontrolcüsü yükü taşıyacaksa Jedec kullansam daha iyi olur.