i7-3770 için ekran kartı önerisi

Rica ederim ne demek, mesajları okuyorum. Bir de senin "dahiyane" fikirlerine bakalım
Elimdeki sistemi 1-2 sene daha kullanıp suyunu çıkartmak istiyorum
Oyun oynamadığını belirtmişsin, 1-2 sene daha kullanacağım diyorsun. Çıkarttıktan sonra sistem toplayacaksın (muhtemelen), o zamana kadar sabredip paranı biriktirebilirsin diyorum, boşa masraf yapma diyorum. DDR5 pahalı deyip DDR6 konuşmakta ne kadar mantıklı bir düşün. DDR5'in fiyatının ucuzlaması da pek olası değil.

Şimdi ekran kartı alacaksın o eskiyecek, yenisi çıkacak. Bilgisayarı alacaksın ekran kartı eski kalacak parçalar uyumsuz olacak. İlerde toplayacağın Sisteme 2060 takmak komik olur.
Bilgisayarı satıp DDR5 sisteme geçmeni öneririm, işlemcin çok eski.
Günlük kullanımda ekran kartından daha çok işlemci ve ssd, ram önemlidir.
Ben ne yazmışım?
"İşlemcin çok eski."

Ekran kartı daha çok oyun oynarken gerekli. Kullandığın işlemci 14 yıllık.
Kalan parayı Bitcoin'e yatırma 5090 al YouTube'da video izlerken çok işine yarar. Ne harika bir düşünce.

3-5 program için ekran kartı değiştirmek, i7 3770 eski sisteme para harcamak mantıklı değil. 2 yıl sonra DDR5 fiyatların ucuzlayacağının bir da garantisi yok.

Oyun dışında zaten darboğaz yaşamazsın. Zaten sonra yükseltme gibi bir planın varsa 4060 al bir tane rahatça kullanırsın. Baktın sıkıntı oluyor zaten anakartın Z77, ufak bir overclock yapılabiliyor. Şu an bende güncelde Overclocklu i7-3770 ve 1660 Super kullanıyorum. Bu sistemle Cyberpunk 2077 bitirdim ben rahatça kaldırıyordu orta-yüksek ayarlarda.

NVMe ve SSD zaten var sistemde, sence işlemcinin yetmediğini hissetsem 4060 sorar mıyım? Sistem yetmiyor derim. Benim günlük kullanımımda bana yetiyor. Yapmak isteyip de yapamadığım bir şey yok. PS, AutoCAD gibi programları kurarken ekran kartı minimum sistem gereksinimlerini karşılamıyor diye hata alıyorum. Şu an 2060, 4060 vs. gibi bir şey alırsam 2 sene sonra da bana yeter; şu anda işimi görür. 2 sene sonra bakarım, DDR5 32 GB kitler ulaşılabilir fiyatlara inerse ya da DDR6 almak daha mantıklı olursa o zaman bakarım yine.

DDR5'ler şu andan daha da ulaşılamaz olmaz diye düşünüyorum. O zaman baktım DDR5'ler hâlâ zorlayacak. Kafam atar, madem sar ordan DDR6 derim, madem bu paraları çıkaracağım DDR6'lı olsun derim. 32 GB'dan aşağı RAM istemiyorum, o yüzden şu an DDR5'li sisteme geçmeyi istemiyorum. Zaten 32 GB RAM'im var ve işlemci de beni üzmüyor. Bu kadar basit olay. İşlemci yetmediğini hissetsem o zaman bakarım yine.

He, 1-2 sene sonra bakarım 9700X, B850/B650 ve 32 GB RAM'li bir üçlemeyi sarı siteden ucuza denk getiririm yine alabilirim.

Teşekkürler hocam. 2025 başında 32 GB DDR3e 1200 TL verince, 1,5 sene sonra DDR5'te olsa en az 15-20 bin TL vermek istemiyor insan. Eskiden Tayvan'da her sene bir sel haberi gelirdi RAM fiyatları artacak diye nabız yoklarlardı, artık sel haberi yok yapay zekâ ile gittiği yere kadar götürecekler gibi.

Öncelik olarak 4060 bakacağım, istediğim gibi denk gelmezse 2060 super olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…