i7-3770 ile Cyberpunk 2077 oynarken 72 derece normal mi?

Bence normal değil, aynı işlemciden bende de var, kule tipi soğutucu ve bakkaldan alınan termal macun ile stres testi yapınca max 65 oluyor.

Eki Görüntüle 173098
İşlemci sıcaklığı gayet normalmiş. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Senin stres testi konusuna gelecek olursam bu stres testi tam yüke sokmaz işlemciyi. Aynı senin yaptığın test ile ben 63 derece alıyorum.

Asıl stres testi arkadaşın dediği gibi Prime95, Cinebench tarzı programlar ile yapılır.

Ayrıca benim anakartımda "Turbo Boost" özelliği var. i7 3770, turbo boost özelliği olmayan anakartlarda 3.40 GHz ile çalışır. Turbo boost özelliği ile bu 3.90 GHz'ye kadar çıkıyor. Bu özelliğe rağmen aslında 72 derece çok iyi bir değer.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlatsam da anlamak istemediğiniz konu şu:
  • Birincisi; kullandığımız sistem aynı değil, soğutma sistemi aynı değil. Benim soğutma sistemim kötü, buna rağmen 65 derece. Siz ise 63 derece alıyorsunuz.
  • İkincisi; 2 derece fark var ve yükte 72 derecede çalışıyor. Bu, "çok iyi bir değer" değildir, ortalama bir değerdir.
  • Üçüncüsü; Cyberpunk'ta ekran kartı daha önemli, o yüzden işlemci kanırtan stres testleri yapmadım. 72 derece evet iyi ama daha iyi olabilir.
Anlatsam da çarpıttığınız konu bu, herkese teşekkürler. 50-60 derecede çalışan işlemciler de var.

Bunun kaliteli termal macun ile alakası yok. Bu işlemci 12 yıllık bir işlemci. i7 3770'in Cyberpunk test videolarını izledim, birkaç video dışında işlemci yine 72 derecede geziyordu. Ben bu işlemciyi pump-out yapmış termal macun ile de kullandım; termal macun dağılmıştı. İşlemcinin üzerinde neredeyse macun yoktu, sağ sola dağılmıştı. MX-6 ile 75 dereceden 72 dereceye düştü, bu kadar. Sen yine dünyanın en macununu sür, yine 72 derece alırsın. 12 yıllık işlemciye delid yapılmadan sıcaklık düşmez. Bir de nm ve TDP değeri fazla olan bir işlemci. Umarım anlamışsındır. Kullandığın işlemcinin bir özeliklerini araştır derim. Intel boşuna 105 derece max değer vermemiş bu işlemciye. Demek ki bu işlemci, ısınan işlemci. Şimdiki orta halli işlemcilerin hiçbirinde 105 max sıcaklık değeri vermiyor, 75-85 arası bir değer veriyor.

Birincisi; benim sadece macunum değil, soğutucum da daha kötü. Önceki mesajlarımda yazıyor.
İkincisi; 72 dereceye "çok iyi" dediniz, ben de 50-60 derecede çalışan işlemciler de var dedim.

50-60 derece veren işlemciler de var dediğim işlemciler sıvı metal veya sıvı soğutma kullanılan "başka model" işlemcilerdir.

Bu yanlış değil, hakikat.
72 derece çok iyi değildir, tekrar söylüyorum ortalama değerdir.

i7 3770 için 72 derece çok iyi bir değer, bunu anlatmaya çalışıyorum. 105 max sıcaklık değeri var. TDP ve nm olarak büyük bir işlemci diyorum. Bir de 12 yıllık işlemcinin içinde delid macunu kalmamıştır bile. Sen gidip yeni nesil nm ve TDP düşük işlemciler ile karşılaştırırsan tabii ki 72 derece çok iyi olmaz.

O sırada 7600 işlemcisini sessizlik için, boştayken 57-60 derece civarlarında bırakan ben. İşlemci sıcaklığı 90-95 civarında olmadığı sürece (Yükte ve boşta) umursanmaması gerektiğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…