i7-7700HQ sıcaklık değerleri nasıl?

syntax3607

Uzman
i7-7700HQ laptop işlemcisi var, Core Temp programını yükledim ve GTA 5'e girdim. Bir süre oynadım ve Core Temp uygulmasına baktım çekirdek #0'da 76 derece gösteriyordu fakat çekirdek #1'de 94-97 dereceleri gösteriyordu ve ünlem vardı. Hangisi doğru derece? Bakımlarını daha yeni yaptırdım ve kaliteli termal macun kullandım.

Şimdi 76 derece güzel. Ancak 97 derece çok kötü hemen oyunu kapatın mümkünse. Benim de kafam karıştı hangisi doğrudur diye.

Şimdi 76 derece güzel. Ancak 97 derece çok kötü hemen oyunu kapatın mümkünse. Benim de kafam karıştı hangisi doğrudur diye.
laptopun kasasına dokunduğumda (boşta ve yükte) normal sıcaklıklarda hissettiriyor ve ekran kartı sıcaklıkları 72-74 derece arası

O işlemcinin çekirdeklerinin sıcaklığını gösteriyor, iki çekirdek arasında bu kadar sıcaklık farkı garip geldi. Direkt işlemci sıcaklığı için HWiNFO veya AIDA64 da bakabilirsiniz.

O işlemcinin çekirdeklerinin sıcaklığını gösteriyor, iki çekirdek arasında bu kadar sıcaklık farkı garip geldi. Direkt işlemci sıcaklığı için HWiNFO veya AIDA64 da bakabilirsiniz.

GTA 5 oynadım ve AIDA64 ile derecelere baktım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-08 134136.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 55
94 nasıl ortalama? Maksimum 83 olması gerekiyor ve benim sorum neden böyle farklı hangisi doğru?

Intel ARK'da belirlenen maksimum sıcaklık 100. 95'den sonra throttle olma ihtimali var belki. Dizüstü bilgisayaralrda elit bir kasa değilse iyi soğutma beklemeyin. Macun kuruması veya fanların tozlanması ihtimali var eğer eskiden düşükse, termal bakımını yaparsanız düşecektir.

Laptop: ASUS X550vxk.

Bakımları yaptıralı daha 1-2 hafta olmuştur.
Anlamadım yani laptop daha 3 yıllık ve temiz kullanıldı fan soğuk hava üflüyor GTA 5'i bakımlardan geldikten sonra bir 25-26 saat oynamışımdır 4 saat - 4 saat Windows 11 yüklü işlemciyi zorlayacak uygulamalardan veya programlardan uzak tutuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…