i7 9700K & Z370 sisteme Samsung B-Die çipli DDR4 RAM için overclock önerisi

CRT_User

Yetkin
Geçenlerde i7 9700K ve Z370 bir sistem aldım ve özellikle B-Die RAM satın aldım, düşük timing ve düşük input lag için.

RAM modeli: Corsair Dominator Platinum RGB 32 GB 3466 MT (CMT32GX4M2C3466C16)

Sisteme takıp doğrudan XMP açtığımda boot etmedi. Ben de XMP olmadan farklı frekanslar denedim. 3200 MHz üstündeki frekansları açınca POST olmuyor. Herhalde işlemci veya anakart kısıtlamasından dolayı. Ben de 3200 MHz için ayar denemeye başladım.

Uyguladığım timing ayarları bu şekilde:
  • AI Overclock Tuner: Manual
  • DRAM Frequency: DDR4-3200MHz
  • DRAM Voltage: 1.40V
  • CPU VCCIO Voltage 1.20V
  • CPU System Agent (VCCSA) 1.20V
  • DRAM Timing Control DRAM CAS# Latency: 14
  • DRAM RAS to CAS# Delay: 14
  • DRAM RAS# Pre Time: 14
  • DRAM RAS# Act Time: 28
  • DRAM Command Rate: 1N
  • DRAM Ref Cycle Time (tRFC): 270
  • DRAM Write Recovery (tWR): 12
  • DRAM Four Act Win Time (tFAW): 16
  • Diğer alt gecikmeler otomatikte.
Başka bir şeyi ellemedim. Bu şekilde sorunsuz çalışmakta.

AIDA64 bench testlerinde 48.9ns civarı yakaladım.

@deadfellow, hocam timingleri daha iyi hale getirebilir miyiz, yoksa kalsın mı böyle? Teşekkürler.

Bu arada RAM'ın önceki sahibi 11. nesil CPU + Z490 ile 3800 MHz CL14'de kullandığını belirtmişti. Ben Windows 7 uyumluluk için üst çipset tercih etmedim. Z370 için ortalama ayar arıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
DDR4 erasını bırakalı yıllar oluyor, ayrıca 9700K için gecikme değerleri yüksek gözüküyor alt zamanlamaları da değiştirmen gerekiyor. Ayrıca Samsung B die RAM kullanıyorsan voltajı basıp nereye kadar gidiyorsa frekansı yükseltmelisin.

Maalesef ki frekansı 3200MHz'nin üstüne attığım zaman post olmuyor evet DDR5 sistemimi 1 2 sene önce verdiğin ayarlar ile Timing'i bayağı düşürmüştüm şimdi DDR4 hakkında çok bilgim yok timingler nasıl olmasıyla ilgili belki tRFC 260 deneyebilirim trefi DDR5 de 65535 kullanırdım D4 de aynı mantık mı?

DDR4'ü hatırlamıyorum bile ayrıca Intel zamanlamalarını da bilmiyorum maalesef ki.

Bellek kontrolcü voltajını arttır, bellek voltajını da 1.5 yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…