i9-13900K & RTX 4090 sistem çalışırken birden "no signal" oluyor

mertjr

Başarılı
Yaklaşık 3 yıldır kullandığım sistemimde ilk defa bir sorun yaşadım. PC çalışırken sıcaklık değerleri vs normalken ekran no Signal'e dönüyor. PC yeniden başlatmadan da düzelmiyor. Arkada çalışan uygulamalar çalışmaya devam ediyor seslerini duyabiliyorum. RAM testi yaptım sorun çıkmadı, BIOS güncelledim, kasayı ve ekran kartını temizledim hala sorun devam ediyor. Ne yapmam gerekiyor?
HDMI kablosunu anakarta taktım 30 dk oldu görüntü kaybı yaşamadım henüz.

Sistem;
RTX 4090 FE
ASUS ROG STRIX Z790-F
Intel i9-13900K

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartın ölüm döşeğine düşmüş gibi, FurMark ya da OCCT üzerinden VRAM-3D testi yapın, dediğin gibi sorun olursa ekran kartı sorunlu.

Aynı sorunu bende yaşıyorum son 2 gündür, OCCT ile güç testi yaptığımda veya oyun oynarken gidiyor genelde. Güç seçeneklerinden yüksek performansa aldım birkaç saat önce, gariptir ki zaten o seçenek seçiliydi diye hatırlıyorum. Aldığımdan beri bir problem olmadı. Güç kaynağını alalı çok olmadığı için problemin ondan kaynaklanmamasını umuyorum.

Ekran kartın ölüm döşeğine düşmüş gibi, FurMark'ya da OCCT üzerinden VRAM-3D testi yapın, dediğin gibi sorun olursa ekran kartı sorunlu.

NVIDIA ile konuşuyorum şu an anlattım durumu diagnostik testi yaptırdılar sigortası var hala değişirler belki diye umuyorum.

Ama yıllardır sorunsuz çalışıyordu sistem dün arıza verdi.

Benim 4090'la da benzer sorun yaşadım. Evet Loga bir şey yazıyor mu?

İşe yaramazsa Event Loga da bir bak. Ben çok uzun süre uğraştım, tamamen yok edemediysem de çok azaltmayı başarmıştım.

İşe yaramazsa Event Loga da bir bak. Ben çok uzun süre uğraştım, tamamen yok edemediysem de çok azaltmayı başarmıştım.

Düzelmedi ama garantisi var hala, tam 25 günü kalmış. Tam zamanında bozuldu

Güncelleme; Sorun hiçbir şekilde düzelmedi. Garantisi 3 yıllık ve tam 2 yıl 11. ayda sorun çıktı. Çözüm olarak her şeyi denedim ama sanırım ekran kartı öldü. Değişim yapacaklar. Herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…