i9-14900K & RTX 4080 Super sistem için LG UltraGear 34" OLED 800R yeterli mi?

Rarefs

Üyecik
Aktif olarak LG'nin 4K 75 Hz 4 ms monitörünü kullanıyorum. i9-14900KS ve RTX 4080 Super ile sizce bu monitöre geçmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gen 2 WOLED panele sahip. Ultrawide istiyorsan pek secenek yok fakat panel teknolojisi olarak eski, burn-in korumalari daha dusuk ve burn-in potansiyeli daha yuksek. Gen yukseldikce ureticiler daha iyi burn-in korumalari ekliyor ve bunun disinda LG'nin urettigi WOLED'lerin panel verimliligi de yukseldigi icin burn-in riski azaliyor ve parlaklik bakimindan da daha iyi sonuc veriyorlar.

Ulkemize 5120x2160 cozunurluklu Gen 3 WOLED ultrawide monitorler gelmedi maalesef, onlar cok daha iyiydi.

Ozet: Ultrawide zorunluysa alinabilir, zorunlu degilse daha guncel jenerasyona sahip bir WOLED veya QD-OLED monitor almak daha mantikli.

Peki bu monitörü tercih edersem Gen 2 olduğu için burn-in kısa sürede olur mu yoksa düşük olasılık mı?

@Rarefs, jenerasyonu dusuk oldugu icin burn-in olma suresi de, panel omru de, ureticinin ekledigi burn-in korumasi da nispeten dusuk. Tabii jenerasyonu dusuk diye illa hemen yanacak diye bir sey yok. Statik goruntuye cok maruz birakmadigin surece ve parlakligi hep %100 kullanmadigin surece panelin omrunu uzatirsin.

Modelin numarası bu: 34GX900A-B

Yeni ürün diye düşünmüştüm ben. LG C3 TV'lerdeki OLED koruması var diye duydum hatta.

Son düzenleyen: Moderatör:
peki bu monitörü önerirmisin yoksa başka mı bakmalıyım ben sadece LG monitör kullandım hep güvendiğim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…