Bir arkadaşımın o dönem hiçbir masraftan kaçınmadan topladığı, parçalarının her biri özenle seçilmiş End Game sistemini satmayı planlıyoruz. Sistem, 2019 yılının en üst segment parçalarından oluşuyor. Aklımızdaki fiyat 24.000-28.000 arası.
İşlemci: Intel Core i9-9900KS
Anakart: ASUS ROG Maximus XI Extreme Z390.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 2080 Ti OC Edition 11GB.
RAM: G.Skill Trident Z Royal 32 GB (4x8GB) 4000MHz CL17.
Depolama: Samsung 970 Pro 1TB NVMe SSD.
Soğutucu: NZXT Kraken Z73 360mm.
Güç kaynağı: Seasonic Prime TX-1000 1000W 80+ Titanium.
Kasa: Lian Li PC-O11 dynamic.
Tüm parçaların kutuları ve faturaları duruyor. Sistem zorlanmamış, bakımları düzenli yapılmış ve sadece üst düzey oyun/render işleri için kullanılmıştır.
Bana kalırsa bazıları ömürlük parçalar. Bence PSU, AiO ve SSD'yi satmayın. Diğer parçaları da ayrı ayrı satarsanız hızlıca elinizden çıkarırsınız. Anakart, CPU ve RAM üçlüsüne 13K-14K yazabilirsiniz bence. Ekran kartına da 11K-12K yazabilirsiniz.
Kasalar ikinci el çok satılmıyor. Ona da 5-6K yazabilirsiniz.
Bana kalırsa bazıları ömürlük parçalar. Bence PSU, AiO ve SSD'yi satmayın. Diğer parçaları da ayrı ayrı satarsanız hızlıca elinizden çıkarırsınız. Anakart, CPU ve RAM üçlüsüne 13K-14K yazabilirsiniz bence. Ekran kartına da 11K-12K yazabilirsiniz.
Kasalar ikinci el çok satılmıyor. Ona da 5-6k yazabilirsiniz.
Kendisine dediğinize benzer şekilde bir şeyler dedim aslında. Ama bizim arkadaş biraz takıntılı diyelim sistemi ilk topladığı günkü gibi o bütünlüğü bozmak istemiyor. Kim uğraşacak tek tek kargoyla, pazarlıkla, ayrı ilanla. Verelim birine hayrını görsün, bayrağı devretsin kafasında. Bir de sistemi böyle canavar gibi toplu görünce kıyamıyor herhalde parçalamaya. Yine de bu dediğini aynen önüne koyacağım. Bak millet ne diyor diye bir dürteceğim onu. Eğer toplu halde bir süre gitmezse zaten mecburen senin dediğin gibi CPU-anakart-RAM üçlüsünü ayırıp ekran kartını falan tek tek satarız.