ICC renk profili nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AMG GOAT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 166
  • Etiketler Etiketler
    renk
Makaleler
1
Yer
Denizli
Benim ekranım sRGB. Eğer sRGB renk profili seçersem renkler falan daha iyi mi olacak?

Ekran Görüntüsü_20240710_194551.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör modelinize özel bir renk profili yüklüyorsunuz bu da özellikle web tasarımı veya fotoğraf düzenleme gibi renk doğruluğunun önemli olduğu durumlarda faydalıdır. Yani atıyorum dijital fotoğraflar veya tasarımlar yapıyorsunuz, baskıda ekranda gördüğünüz renge yakın bir sonuç almak zorundasınız. Bu renk profili olayı da buna yardımcı oluyor.

Monitör modelinize özel bir renk profili yüklüyorsunuz bu da özellikle web tasarımı veya fotoğraf düzenleme gibi renk doğruluğunun önemli olduğu durumlarda faydalıdır. Yani atıyorum dijital fotoğraflar veya tasarımlar yapıyorsunuz, baskıda ekranda gördüğünüz renge yakın bir sonuç almak zorundasınız. Bu renk profili olayı da buna yardımcı oluyor.
Abi şimdi ben Asus'un sitesinde böyle bir yer buldum.
Burada Linux yok. Windows 11 var. Gidip kursam sorun olur mu? Oyunlarda fark yaratır mı? Normal kullanımda ve internette fark olur mu? Teşekkürler.

Abi şimdi ben Asus'un sitesinde böyle bir yer buldum.
Burada Linux yok. Windows 11 var. Gidip kursam sorun olur mu? Oyunlarda fark yaratır mı? Normal kullanımda ve internette fark olur mu? Teşekkürler.
Sorun olmaz renk profilinin işletim sistemiyle çok alakası yok. Uzantılar uyuyorsa yükle gitsin. Oyunlarda çok fark yaratacağını sanmıyorum ama biraz takıntılıysan sevinirsin herhalde :D

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt