İçerik üreticileri ne kadar kazanıyor? #2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kaantoker
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 852
Şimdi her gün hayatsız gibi 20 reels ve 20 hikaye paylaşsam, günlük 4 milyon lira eder. Bunu 30 ile çarparsak aylık 120 milyon lira eder. Şirket batmaz mı öyle hocam? Kim veriyor bu paraları?
Gerçek hayatta öyle işlemiyor maalesef. Ana bilgisayar size böyle bir teklif sunuyor siz de istediğiniz kadar yapıp yararlanabilirsiniz diye bir durum yok. Firma size teklif ile gelirken kaç adet yapacağınızı da belirtir. Onlar sizden belli adette içerik ister ve ona göre fiyat verirler. Buna göre mukaveleler imzalanır. Siz isterseniz 500 tane çekin, mukavelede kaç adet için fiyat verilmişse siz de maksimum o kadar ücret talep edebilirsiniz.

Paralar konusunda da firmalar yaptıkları bu tarz harcamaları gider göstererek gelir vergisinden düşmüş olurlar. Yani bu fiyatları ödemeye hazır olan bir firma varsa zaten bu fiyatların katbekatı gelir elde ediyor ve bu paraların toplamına yakın miktarda gelir vergisi ödemesi gerekiyordur. Firma da parayı devlete vereceğine bu gibi reklam harcamaları yaparak gelirinden düşer. Sadece reklam da değil, firmaların çalışanlarına tanımış olduğu bütün ekstra imkanlar, hediye çekleri, tatil çekilişleri, vs. bunların hepsi firmaların gider göstermek için gerçekleştirdiği eylemlerdir. Yani hiçbir firma çalışanlarına babasının hayrına iyi davranmıyor. Parayı devlete vergi olarak ödemek yerine çalışanlarına veya reklamlara harcıyorlar.

O konuda haklısınız ancak 38.000 organik (bot olmayan) takipçisi olan birisinin etkileşiminin takipçi sayısıyla orantılı olacağını düşünüyorum. Aydınlatırsanız sevinirim.
Çok fazla farklı etkeni var bu durumun, organik erişime sahip olanlar zaten en değerlileri bizim gözümüzde. Haliyle talep ettikleri rakamlar da çok yüksek oluyor.

Teşekkür ederim çok güzel bir açıklama olmuş. Vergi denen bir şey var bu bir gerçek ve devlete 1 kuruş ödememek için inanılmaz şeylere inanılmaz ücretler ödeniyor. Gider göstermek için geçtiğimiz vergi yılının sadece 1 ayı için ben de 5 adet cep telefonu aldım.

Yeni dünya düzeni bu şekilde, herkes kolay yoldan zengin olmaya çalışıyor. Etrafınıza bir bakın son 5 senede dolandırıcılık bile inanılmaz arttı.

Orası öyle tabii, yeni düzen sayesinde insanlar kolay yoldan para kazanabiliyor artık. Bazıları kumardan vuruyor bazıları sosyal medyadan. Ben yine de öyle işlere girişmek istemiyorum. İçim rahat etmez.

Kaan bey 20 takipçili hesabıma kaç TL ödersiniz Reels+ Story atarım.
%100 etkileşim oranı mevcut hesapta.
Full gerçek takipçi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…