29222

Gelişen
Selam gençler. Küçüklüğümde kullandığım bir hesap makinesi vardı. Hatta içinde oyunda vardı. Yeşil, galiba pilli idi. Sınıfta çoğu kişide vardı. O hesap makinesini bulamıyorum bir türlü. Belki bilenleriniz varsa söyleyebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır hayır bu değil. Hesap makinesiydi. İçinde küçük oyunlar vardı. Oyunlarda sayı tahmini gibi şeylerdi. Yanılmıyorsam yeşil renkliydi. Atari değil hocam.
Hocam hesap makinesinin ekranı geniş miydi yoksa böyle standartlar gibi ince uzun muydu yatayda?

Casio mg880'e bir bakın hocam.

Selam gençler. Küçüklüğümde kullandığım bir hesap makinesi vardı. Hatta içinde oyunda vardı. Yeşil, galiba pilli idi. Sınıfta çoğu kişide vardı. O hesap makinesini bulamıyorum bir türlü. Belki bilenleriniz varsa söyleyebilir mi?

Boyut nasıldı hocam? Uzun muydu geniş miydi yoksa anahtarlık tarzı mıydı?

Anahtarlıklı diyorsanız bunun yeşili olabilir.
Ve yaş kaçtı yani ne kadar küçükken kullanıyordunuz, o sıralar yıl kaçtı? Bu soruları cevaplarsanız bulurum.

Belki budur? Dediğiniz tanıma tam uyuyor.

Boyut nasıldı hocam? Uzun muydu geniş miydi yoksa anahtarlık tarzı mıydı?

Anahtarlıklı diyorsanız bunun yeşili olabilir.
Ve yaş kaçtı yani ne kadar küçükken kullanıyordunuz, o sıralar yıl kaçtı? Bu soruları cevaplarsanız bulurum.

Belki budur? Dediğiniz tanıma tam uyuyor.

Hocam düz, yeşil renkli, hafif dikdörtgenimsi idi. Yıl olarak 2014 veya 2015 olmalı. Hatırladığım şey tek satır ekranlıydı galiba. İçinde sayılarla alakalı oyun vardı.

Hocam oyunla ilgili şunu hatırladım: Oyun dediğim aslında bize bi işlem veriyordu. O işlemi yazıyorduk. Mesela toplama çıkarma çarpma gibi. Belki başka oyunlarda vardı da ben hatırlamıyorum şuanlık. Çocuksu değildi. Düz, yeşil, pilli.

Son düzenleme:
Hocam düz, yeşil renkli, hafif dikdörtgenimsi idi. Yıl olarak 2014 veya 2015 olmalı. Hatırladığım şey tek satır ekranlıydı galiba. İçinde sayılarla alakalı oyun vardı.

Hocam oyunla ilgili şunu hatırladım: Oyun dediğim aslında bize bir işlem veriyordu. O işlemi yazıyorduk. Mesela toplama çıkarma çarpma gibi. Belki başka oyunlarda vardı da ben hatırlamıyorum şu anlık. Çocuksu değildi. Düz, yeşil, pilli.

Casio'nun bu modeli veya
Bu tarz bir şey geldi aklıma.

Daha fazla detay verebilirsen hani tuş şekli tarzında bulabilirim. Hatırlayabilirsen markadan direkt bulunur ama tuş şekli ve yazı fontunu net hatırlıyorsan söyleyebilirsin.

Bu sizin hatırladığınız muhtemelen Casio FX-82, FX-95, FX-350 tarzı bir şeydi. Bu tarz hesap makineleri çocukların ve gençlerin ilgisini çekmek için bazı kütüphane kırtasiye veya okul zincirleri gibi yerlerde canlı yeşil, mavi, pembe gibi renkli kapaklar ve gövde seçenekleri mevcuttu.
Casio FX-82 es Plus / Casio FX-991 es Plus bu tarz modellerin yeşil renklisi muhtemelen sınırlı üretimdi, hesap makinesi satmayınca bari çocuklar alsın diyerek içine matematiği eğlenceli kılacak oyun tarzı bir şey ekleyip satışa sundular. Aradığınızın aynısını bulma şansınız az olsa da imkansız değil. Dediğim gibi tuş şekli gibi detaylar verirseniz skalayı daha da daraltabiliriz.

1764966049371.webp

Mesela Casio'nun yeşil bir modeli olan Casio hesap makinesi 'yıldırım kırtasiye' adlı yerde yeşil olarak satışa sunulmuş. Belki aradığınız budur?

Son düzenleme:
Hocan 2.gönderdiğin linktekine çok benziyor. Almak merakında değilim aslında ama görürsem bir yerde nostalji olsun diye alırım.