Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Her ne kadar dolara geçmesine rağmen Steam'in o hızlı ve akıcı Launcher'ı bir yana oyunların ne kadar puan aldığını, oyuncuların oyunlarla ilgili yorumlar yapabildiğini ve bana göre en iyi yanı gelişmiş bir yedekleme sistemi oluşundan dolayı uzun bir süre boyunca tahtını kimseye kaptırmayacağını düşünüyorum. Peki ya sizler neler düşünüyorsunu? Sizce ileride bir rakip çıkar mı yoksa çıksa bile Epic Games'in kaderine ortaklık mı eder?

Ep*c Games'in sıradan bir özelliği ~7 yılda getirip bunu yenilik diye sunduğunu göz önünde bulundurarak söyleyebilirim ki eğer Steam bugünden itibaren gelişmeyi bırakırsa Epic Games tahmini 96 sene sonra Steam'e rakip olacaktır.

Ep*c Games'in sıradan bir özelliği ~7 yılda getirip bunu yenilik diye sunduğunu göz önünde bulundurarak söyleyebilirim ki eğer Steam bugünden itibaren gelişmeyi bırakırsa Epic Games tahmini 96 sene sonra Steam'e rakip olacaktır.
Şunu da ben ekleyeyim;
Her sene belirli aralıklarla aynı adet 30 oyuna indirim getirmekle yarış olmaz. Ama yiğidi öldür, hakkını yeme; 8 bin TL tutan Steam sepetini sağ olsun 2.500 TL'ye çözdüm, üstüne 500 cashback verdi, onla da GTA 5 aldım. 2 oyun parasına 7 oyun.

Şunu da ben ekleyeyim;
Her sene belirli aralıklarla aynı adet 30 oyuna indirim getirmekle yarış olmaz. Ama yiğidi öldür, hakkını yeme; 8 bin TL tutan Steam sepetini sağ olsun 2.500 TL'ye çözdüm, üstüne 500 cashback verdi, onla da GTA 5 aldım. 2 oyun parasına 7 oyun.
Orası ayrı tabii, hâlâ ucuz olup TL'de kalması oyuncular ve platform takıntısı olmayanlar için iyi.

Şu EA App, Ubisoft Connect gibi platformları saymıyorum, onlar sadece kendi oyunlarını barındırıyor neticede, rakip olma gibi bir düşünceleri yok.

Yeni uygulama çıkmaya çıkar da Steam'e rakip olması ihtimali o kadar düşük ki. Adamlar her geçen gün uygulamayı geliştiriyor, yenilik getiriyor. Yetmiyor kendi teknolojik ürünlerini yapıyorlar.

Steam dışında en popüler Epic Games var, GOG var. Hangisi Steam seviyesine gelebilir ki?

Steam'in konsol çıkarttığı bugünlerde Epic Games'te oyun hediye etme gibi kainatın en basit özelliği uygulamaya yeni geldi mesela.

Steam kullanmak alışkanlık gibi bir şey artık. Oyun yapımcıları da Steam'e ağırlık veriyor fiyat güncellerken vs. Çünkü kitlenin çoğu burada. Bu alışkanlık da kolay kolay değişmez. Epic dünya kadar oyun dağıtsa ne olacak, herhangi bir özelliği bir asır sonra getirdikten sonra?

Steam köklerini yıllar önce saldı ve sağlamlaştırdı, şahsen Epic'te oyunlar ucuz bile olsa yine aralarında çok uçurum gibi bir fark olmadığı müddetçe 100-200 liralık fark olmasına rağmen Steam'den alıyorum, Steam'ın çok uzun bir süre tahtını sallayacak birinin geleceğini zannetmiyorum.