iCloud'da daha önce indirilmeyen veya ekran görüntüsü alınmayan fotoğraflar belirdi

Merhaba arkadaşlar, iPhone kullanıcısıyım ve iCloud aboneliğim mevcut. Kısa süre önce başka bir iCloud aile üyeliğinden ayrılarak kendi aile üyeliğimi oluşturdum. Tüm fotoğraflarım buluta yüklenecek şekilde ayarlı; Mac, Watch ve iPhone arasında sorunsuz senkronize oluyor. Ancak dün gece saat 01:20 civarında, benim indirmediğim iki fotoğraf galerimde belirdi.

Sabah saat 06:00 sularında hesabıma giriş yapılmaya çalışıldığına dair bir güvenlik bildirimi aldım. Onayı reddettim, ancak detayına bakmadım. Sonrasında şifremi değiştirdim ve tüm cihazlardan çıkış yaptım.

Fotoğraflarla ilgili dikkat çekici noktalardan biri, “i” simgesine tıklayınca hiçbir bilgi görünmemesiydi; yani EXIF verileri yoktu. Diğerinde ise “Yandex Browser’dan indirildi” ibaresi vardı fakat yine hiçbir EXIF bilgisi yoktu. Ben Yandex Browser da kullanmıyorum. Fotoğrafları sildim ve hesabımı güvene almak için gerekli adımları attım, ancak bu durum kafama çok takıldı.

Hesabıma giriş onayı vermemiş olmama rağmen birisi erişim sağlamış olabilir mi? Böyle bir durumda bu fotoğraflar nasıl hesabıma düşmüş olabilir? Araştırma yaptım ama makul bir açıklama bulamadım. Ayrıca fotoğrafların saat bilgisi de dün gece 01:20-01:21 olarak görünüyordu.

Bu konuda güvenlik bilgisi olan varsa paylaşırsa çok memnun olurum.

İlk öncelikle yaşadığınız durum oldukça garip, geçmiş olsun.

Bizim yapabileceğimiz maalesef pek bir şey yok. En iyi bilgiyi Apple destek ile arama yoluyla iletişime geçerek ve gerekirse "Tier 2 veya daha üst düzey yetkili birisi ile görüşmek istiyorum." diyerek yardım alabilirsiniz.

Tavsiyem, ilk öncelikle iPhone> Ayarlar> <isminiz> yolunu takip ederek alt kısımda iCloud hesabınız ile giriş yapılan bütün cihazlara bir bakın derim. Yabancı bir cihaz görürseniz "Hesaptan Sil" diyerek Apple hesabınızın şifresini değiştirebilirsiniz.

iCloud hesabınız ile giriş yapılan bütün cihazlara bir bakın derim.
Sabah uyanır uyanmaz şifremi değiştirdim ve bütün giriş yapılan cihazlardan çıkış yaptım. Benim de aklıma mantıklı hiçbir şey gelmediği için buraya sormak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…