(İddia) GTA 6 228 GB olacak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Winner
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 83
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
  • Etiketler Etiketler
    gta gta 6
Burada fiber yok, 50 Mbps alıyorum; yine de bir şikâyetim yok. Benim için internet hızından çok bağlantı kalitesi benim için daha önemli bir kriter. İnternet erişiminin yaygınlaşması güzel, fakat 1 Gbps'ı günümüzde abartı buluyorum. Kimse evinde veri merkezi veya hosting firması işletmiyor.

Valla ben büyükşehirde oturmuyorum. 16 Mbps maksimum alıyordum. ADSL bir de. Bir de kablolu bağlanamıyordum 8 Mbps falan ancak çekiyordu. GTA V için 3 gün aralıksız beklemiştim. Neyse ki taşındım maksimum 200 alıyorum şimdi. Sanırım yaşadığım şehirde sınır 200. Fiber var ama her yerde 1 Gbps yok.

Türkiye için 50 Mbps hızlı, 100 Mbps çok hızlı kabul ediliyor...
50 Mbps açlık sınırı, 100 Mbps yoksulluk sınırı demek daha doğru olur. Daha onu bile düzgünce veremiyorlar. İstanbul'un göbeğinde (dağ başına bir sürü çok katlı bina yapılmış yerlerden bahsetmiyorum) her binada fiber olması gerekirken %100 VDSL bile yok.

Asgari ücreti çok gören halktan duymuşsunuzdur dediğinizi.

Kaç GB olur bilmiyorum ama oyun tarihinin en çok depolama isteyen oyunu olacaktır, ondan eminim.

Bence şaşılacak bir şey yok, tek sıkıntı yüksek kapasite SSD'lerin hala çok pahalı olması

İnternet erişiminin yaygınlaşması güzel fakat 1 Gbps'ı günümüzde abartı buluyorum. Kimse evinde veri merkezi veya hosting firması işletmiyor.
Yaşadığım yerdeki paketler simetrik ve 500 Mbps ile başlıyor. 175 lira farkla 1000 Mbps, 350 lira farkla 10000/10000 Mbps yapabiliyorsunuz. Uygun altyapı olduğunda İSS için fazla bir masrafı olmuyor ve deneyiminiz iyileşiyor. Herkes mutlu.
Vallahi ben büyükşehirde oturmuyorum. 16 Mbps maksimum alıyordum. ADSL bir de.
Yaklaşık 10 sene boyunca 8 Mbps ADSL kullanıp daha sonra 100 Mbps Kablonet paketine geçmiştim. Altyapı cidden çok yavaş gelişiyor.
GTA V için 3 gün aralıksız beklemiştim.
İndirirken AKN vardı. 3 Mbps hız ile indiriyordum ben de. Oyun inene kadar millet oyunu bitirmişti ve sonunu falan söylüyordu.
Fiber var ama her yerde 1 Gbps yok.
Aslında 1 Gbps ile sadece Türkiye’den bahsetmiyordum. Dünya genelinde internet hızları oldukça yükseldi. Yine de 200 Mbps hız da kötü sayılmaz.

GTA VI çıkana kadar internet altyapıları daha da iyileşecektir. Boyutun pek sorun olacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:
Benim 512GB SSD üzüldü. :/
En iyisi 8-10TB HDD al kullan nedir bu oyun boyutları yav.

Hocam, beni kesinlikle yanlış anlamayın fakat Techolay'da açtığınız tüm konular "Fransa'da şu var, yoksa sizde yok mu?" temalı. Böyle bir niyetiniz yoksa tenzih ederim. Fransa'yla alakalı konuşmak ve tam anlamıyla anlaşılmak istiyorsanız şu topluluğu tercih edebilirsiniz.

Farkındalık eksikliği nedeniyle insanlar Batı Avrupa ülkeleri ile Türkiye'deki yaşam standartları arasındaki nüansı tam olarak idrak edemiyorlar. Ben sizin açtığınız konulara sıkça denk geliyorum, verdiğiniz mesajlar oldukça haklı olsa da, Batı Avrupa'da yaşamayan veya etkileşim kurmayan insanların anlamasını beklememelisiniz.

İnternet hızına gelince, evet, hak veriyorum, fakat bence, Türkiye'de internet altyapısından daha acil yapılması gereken kamu yatırımları, ve verilmesi gereken sübvansiyonlar var.

Böyle bir niyetiniz yoksa tenzih ederim.
Bu şekilde bir niyetim yok. Mesajlarda örnek ile açıklamayı seviyorum. Türkiye’deki İSS’leri artık takip etmediğim için örnek olarak verecek ucuz bir İSS gelmemişti aklıma. Yanlış olacak veya seneler öncesinden olacak bir örnek de vermek istemedim. Yine de TurkNet’i örnek olarak verebilirim sanırım. Altyapı varsa herhangi bir fark olmadan hızınızı simetrik 1000 Mbps yapıyor. İnternet hızları bu durumdayken oyun boyutları 200-300 GB olunca sadece depolama fiyatları sorun oluyor. Apple gibi firmaların uçuk fiyatlarını geçelim, normal diskler de kaliteliyse pahalı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…