İdeal hava akışı için kasa içi fan konumlandırması nasıl olmalı?

Merhaba,

Kasamın hava akışı alttaki yaptığım gibi.

Başka bir konuda şöyle bir şey okudum; üstteki sağ fan kasanın ön tarafından gelen havayı çektiği için akışın bozulucağını vs. okudum, ne yapmalıyım? Böyle kalsın mı yoksa sağ üstteki fanı tam tersi hava üflecek şekilde mi konumlandırmalıyım?

Arctic P12 Max üstteki fanlar.

Bu arada fanı ilk taktığımda gerçekten 2-3 derece düşürdü ama 2. fanı taktığımda fazla etkisini göremedim. @TecholAI

Fan dizilimi doğru yapılandırılmış değişiklik yapmanıza gerek yok. Üst taraftaki fan için konuşmak gerekirse CPU soğutucusu da belli bir akım oluşturduğu için soğuk havayı rahat çekecektir. Sıcak her zaman yukarı gitmek ister bunu unutmayın. Yani akışta bir problem olmayacaktır.

Evet ısınan hava her zaman yükselir, başka konu da öyle deyince ve benim kasada da 2. fan fazla etki etmeyince şüphelendim sormak istedim.

Evet ısınan hava her zaman yükselir, başka konu da öyle deyince ve benim kasada da 2. fan fazla etki etmeyince şüphelendim sormak istedim.
Kasamın üst tarafında 3 tane egzoz fan var. Normalde kasanın ön tarafına yakın olan egzoz fan(3. fan diyelim) soğuk hava üflüyor. Dizilimi yanlış mı yaptım acaba diye sorguluyordum kendimi. 3. fanı içe üfleyecek şekilde ayarladım. Bu sefer de birbirine çok yakın olduğu için 2. fandan çıkan sıcak havayı 3. fan direkt içeri çekiyordu. Girdap oluşturuyor gibi düşünün. Sıcaklıklarda da artış gözlemledim. O yüzden sizdeki dizilim en optimali.

Aslında evet sağ üstteki fanın içeriye hava üflemesi daha doğru Noctua'da böyle öneriyor. Sebebini de aşağıdaki videoda deneyen biri açıklıyor:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…