Keşfediliyor İfadelerin emojiye dönüşmemesiyle ilgili bir ayar eklenebilir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kedicik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
Bu önerinin uygulanabilirliği hakkında testler gerçekleştiriyoruz.
Makaleler
6
Yer
LTBE
Başlıkta tam anlatamadım muhtemelen, açıklayayım hemen:
Mesela ":D" yaptığımız zaman bu direkt olarak "" emojisine dönüşüyor. Bazen bana hoş gelmiyor. Aynı şey ":)" için de geçerli, o da "" oluyor. Bunun için ayarlar sekmesine özel bir ayar eklense ve isteyen kişiler bu ayarı açtığı zaman bu ifadeleri emoji olarak görse güzel olurdu. Bu yöntemin bir benzerini Discord kullanıyor mesela:

Discord'un kullandığı benim dediğimden biraz farklı yalnız. Discord, bizim mesajımızı düzenliyor sadece. Benim anlatmaya çalıştığım şey ise direkt olarak tüm '' ve '' emojilerini sadece kendimiz için ifadelere dönüştürmesi. Tabii bunun için ücretli bir eklenti veya emek gerekiyorsa bu öneriye gerek yok.

Son düzenleme:
Artı 82 Eksi
Hepsine gerek yok, @brkdnmz'in dediği gibi belli başlı birkaç emojiye eklenebilir. Mesela:
  • :D
  • :)
  • :(
Sadece bu 3 emojiye bile gelse yeterli olur aslında.

Aynen. "Kodu olan" ifadeler olduğu gibi kalabilir hatta cidden bu üçü dışında bir ifade gelmedi aklıma. Hadi, bir tane daha olsa :P olur ama bu ifade biraz sınırda diğerlerine göre bence.

Biliyorsunuz, :) - :( - :D tarzı şeyler yazdığımızda, direkt olarak emojiye çeviriliyor. Bu durum biraz sıkıcı gibi geliyor bana. İki tane önerim var bu konu hakkında;
  • Direkt, bu tarz içerikler yazıldığında emojiye çevirilme kaldırılsın veya,
  • Seçeneklerde şu şekil bir ayar olsun; "Mesajındaki ifadeleri otomatik olarak emojiye dönüşütür. Aç/Kapat." şeklinde. Bu ayar kapalı olduğunda Örneğin :D yazarsak olarak çevirmesin.

Bu şekilde bu konu hakkında iki adet önerim mevcut, umarım diğer sosyal kullanıcıları da bana katılacaktır.

Aynen bayağı sıkıcı bir durum. Bir ara (z yerine [z:] şeklinde yazmam gerekti, sırf bu otomatik emoji olayı yüzünden.

Gördüğünüz gibi yazılan şey bozuluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…