İhtiyaç olmamasına rağmen MacBook alma isteği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mustckmk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 219
  • Etiketler Etiketler
    macbook yok

Mustckmk

Çalışkan
Selam dostlar, aranızda benim gibi hissedenler var mı merak ediyorum. Profesyonel bir iş yaşamım veya somut bir cihaza ihtiyacım olmamasına rağmen, içimden sürekli yeni bir MacBook almak geçiyor ve bu benim için gerçekten bir statü mevzusu değil. Daha önce Hackintosh deneyimim oldu ve macOS ekosistemine bayıldım. Şu an iPhone 17 Air sahibiyim ama cihazın tüm özelliklerini kullanmasam da kurcalamayı, mühendisliğine ve performansına bakmayı çok çok seviyorum teknolojiye çok meraklı bir insanım ve evet dürüstçe bir MacBook'a ihtiyacım yok ama istiyorum. Siz benim bu düşüncelerim hakkında ne düşünürsünüz veya ne tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani ekosistemi seviyorsanız ve günlük hayatta da kullanacaksanız almak mantıklı olabilir ama sırf MacBook için 36 ay vadeli kredi çekmeniz gerekecekse saçma olurdu. Bütçe meselesi kısaca, seviyorsanız alın.

Bende yaşadım. 1 ay boyunca aklımdan başka bir şey geçmedi. Almak için bahane arıyordum, baktım bilgisayarımda kırıldı aldım. İlk günler boşa para verdim, onun yerine başka bir şey mi alsaydım, hiç almasamıydım tamir ettirseydim falan diye ama ekosistem ve boyut aşırı hoşuma gitti. Film izlerken ses bir başkaydı. Kamerası güzeldi. Pili aşırı iyiydi. Pişman değilim. İlk günler pişmanlık hissedersiniz ama sonra aldığınız için mutlu olursunuz. Şuanda bile düzgün kullanamıyorum. 1-2 hafta önce aldım bende.

11 ile birlikte kullanıyorum, ekosistem işi baya iyi. Şarjım bitiyor bilgisayardan devam ediyorum.

Cihazın kendisinden, firmasından, işletim sisteminden, yükseltilemez olmasından aşırı nefret ediyorum. Çok haklı sebeplerim de var.

Ama şöyle bir gerçek var ki ekran rengi ve ses kalitesi muazzam. Evimde Intel işlemcili MacBook Pro 2019 var. Bu cihazın ses kalitesini geçebilen standart veya oyuncu dizüstü bilgisayara denk gelmedim.

Paran varsa al geç diyorum. Keyfin için harcamayacaksan neden kazanıyorsun parayı?

Konudan biraz bağımsız, bir mühendis olarak Apple bana çok sıkıcı geliyor. Ne teknolojik yeniliği var ne de kurcalamaya izin veriyor. Android tarafına bak: Kamerada değişken diyaframlar, en uçuk 1inç devasa sensörler, Si-C bataryalar, katlanan ekranlar, istediğin programı kurup telefonu istediğin gibi bozma özgürlüğü, yapay zeka zamazingoları. Huawei'nin mikroservis mimarili işletim sistemi bir platform mühendisinin wet rüyasıdır mesela.

Apple? Aynı tas aynı hamam

Bende Neo almak istiyorum fazla harcamamak icin evde zaten Windows oyuncu masaustum var ama kendime soz geciremiyorum.

M işlemcili Macbook'lar candır. Pil verimliliği çok yüksek 13-14 saati çıkarıyor tek şarjda. Isınmıyor sessiz, serin serin çalışıyor üstelik hızlı ve stabil. Zamanında iyiki de Macbook almışım iyi ki de kullanıyorum.

Sırf gündelik kullanımda lanet olasıca Windows'dan kurtulmak için bile Macbook'a geçilir

Bende ihtiyacım olmamasına rağmen mac mini m4 aldım hiç de kullanmıyorum ama almak iyi hissetirmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…