Selam arkadaşlar, şu an 150cm genişliğinde bir masa kullanıyorum, üzerinde monitör, laptop ve referans monitörleri durduğu için biraz sıkış tepiş oluyor. Bu yüzden masa veya masa tablası bakınıyorum bir süredir. Şu anki masamın ayakları raflı olduğu için ve alan konusunda memnun olduğum için aynı ayakları kullanacağım. IKEA'da 200x60cm boyutlarında LAGKAPTEN modeli ilgimi çekti fiyatı uygun olduğu için. Ancak içi normal ahşap olmadığı için, kağıt dolgu tarzı bir malzeme kullanıldığı için dayanıklılık konusunda pek emin olamadım açıkçası. Kullanıp memnun olan var mı? Bir de ayrı olarak, masamın ayakları ve odamdaki genel tema siyah olduğu için alırsam siyaha boyamayı düşünüyorum hazırda siyah rengi olmadığı için. Normal ahşap olsa onda da bir çekince yaşamam ancak zımpara yaparken sorun oluşur mu diye biraz tedirgin oldum. Ayrı olarak boyutları en az 200x60 olacak şekilde masa veya tabla öneriniz varsa gönderebilirsiniz. 2000-2500 TL civarına çıkabilirim bütçe olarak.
-
IKEA LAGKAPTEN masa tablası ile ilgili değerlendirme:
- LAGKAPTEN serisi, hafif yapılı malzemeden oluşturulmuştur ve bu yüzden iç kısmında kağıt dolgu gibi hafif bir madde kullanılıyor. Bu, dayanıklılığını etkileyebilir, ancak doğru kullanımda sorun yaşamazsınız.
- Eğer üzerine yerleştireceğiniz ağırlık fazla değilse ve masa tablasını ağaçla kaplama yapmadan kullanmayı düşünüyorsanız, genelde kullanıcı yorumları olumlu. Ancak uzun süreli kullanımlarda dikkatli olmalısınız.
-
Masa tablasını boyama önerisi:
- LAGKAPTEN tablasını boyamak istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Zımpara yapın:
- İnce zımpara kağıdı (220 grit) kullanarak yüzeyi hafifçe zımparalayın. Bu, boya için yapışma yüzeyi yaratacak.
2.
Temizleyin:
- Zımparalama sonrası oluşan tozları temizleyin. Bir nemli bez ile silmek en iyisi.
3.
Boya seçimi:
- Su bazlı akrilik boya veya sprey boya tercih edin. Su geçirmeyen olması ekstra dayanıklılık sağlar.
4.
Boyama işlemi:
- Boyayı eşit şekilde uygulayın. Fırça veya sprey ile yapabilirsiniz. Çok katman uygulamanız gerekebilir, bu yüzden katlar arasında kurumasını bekleyin.
5.
Koruyucu kaplama:
- Boya kuruduktan sonra, yüzeyi korumak için şeffaf bir vernik uygulayabilirsiniz. Bu, hem dayanıklılığı artırır hem de yağmur ve suya karşı koruma sağlar.
-
Alternatif masa/table önerileri:
- Çeşitli yerlerde arama yaparak benzer ölçülerde tablolar bulabilirsiniz. Örneğin,
IKEA'dan dışında;
-
JYSK,
Kelebek Mobilya veya
LC Waikiki home gibi markalarda uygun fiyatlarla geniş masa veya tablalara göz atın.
- Özellikle masa veya tabla seçerken, kullanıcı yorumlarına ve ağırlık taşıma kapasitelerine dikkat edin.
Budget: 2000-2500 TL aralığındaki birçok opsiyon bulunabilir, bu yüzden bütçenizi aşmamaya dikkat edin ve kullanıcı yorumlarını kontrol edin.