İki çocuk annesi kadın kocasını kafasından aşağı 3 litre kızgın yağı dökerek öldürdü

Ya arkadaş, yapay zekayla şöyle bir resim oluşturmaya gerek var mıydı böyle bir olay için?
Herkesin oyuncağı oldu tık alabilmek için. Geçen reelsin birinde kediyi küvete iten bir köpek vardı, kedi çıkıp köpeği yumrukluyordu ama gerçekten neredeyse hiç farkı yoktu. Meğer AI imiş.

Herkesin oyuncağı oldu tık alabilmek için. Geçen reelsin birinde kediyi küvete iten bir köpek vardı, kedi çıkıp köpeği yumrukluyordu ama gerçekten neredeyse hiç farkı yoktu. Meğer AI imiş.
Twitter ve Instagram haber sayfaları tık uğruna her şeyi yapar. Kaynakta göstermez. Yok şu araştırmayla şu çıktı, şu bu oldu. 3 cümleyle haber mi yapılır ya?

Ya arkadaş, yapay zekayla şöyle bir resim oluşturmaya gerek var mıydı böyle bir olay için?

Sevgili moderatör bey bu tür Twitter sayfalarının paylaştığı içinde toplam 20 kelime bile olmayan "haber" denmeye bir şahit isteyecek paylaşımları haber olarak paylaşılmasına karşı bir düzenleme getiremez misiniz? Bunun 2 sebebi var.

1-) Habercilik böyle olmaz, haber sadece sonuç değil neden ile de ilgilenir yani olayın nerede olduğu, nasıl olduğu mümkün ise kimin olduğu açık ve net olarak anlatılmalıdır. "vurdu-kırdı" diyerek habercilik olmaz.

2-) Bu pusholder tarzı sayfalar belirli siyasi örgütlerin veya onlara hizmet veren kiralık ajansların oluşturduğu toplumsal algı manipülasyon sayfalarıdır. Vakti geldiğinde ya da yeterli ödeneği aldıklarında asıl yüzlerini gösterirler ve toplumu manipüle ederek yalan yanlış haberleri paylaşırlar. Bence bu tür sayfalara az hit kazandırmaya bu forumda lafı geçen kimse hayır demez.

Zaten AI olayı bile bu dediklerimin yanına mum dikmek olmuş.

Edit: Şimdi baktım 2. sayfada siz de benzer şeylerden bahsetmişsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuda bir şey yapabileceğimizi sanmıyorum. İddia ve asılsız ön eki getirildi önemli haberler için fakat bu tür olaylar için engelleyebileceğimizi sanmıyorum. Yine de ileteceğim.

Dışarıdan baktığında zaman herkes mutlu gibi gözüküyor ama içerde ciddi sorunları var insanların.

Sebebini bilmeden haklı/haksız diyemem, ama ne olursa olsun kimse böyle acımasız bir şekilde öldürülmeyi hak etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…