"Baristalık şöyle, baristalık böyle restoranda bilgin var baristalık öğrenip yelpazeni genişlet" demeyeceğim. Çünkü baristalığın önü kapalı. Arkadaşım uzun süredir kafe sektöründe çalışıyordu ve yolun sonunda kahveleri yapan makinelerin bakım-onarım kısmına kendini aldırdı, istese barista olarak devam edebilirdi ama gerek çalışma şartları gerek yoğunluk ve buna karşılık aldığın ücret pek de kayda değer değil. Para sorunun yoksa hem çalışıp hem de sosyalleşmek istiyorsan kafeyi dene derim ama devir meslek değil para kazanma devri meslek öğrenenlere de para falan verdikleri yok herkes kolpa sıkıyor. Hem canını hem de zamanını alan şirketler sana memur maaşından fazlasını veriyor, ustayım diyorsun sektörün çoğunluğu memur maaşına yakın bir ücret veriyor yıllarca senin üzerinden para kazanıp o kadar çalışmana rağmen üç kuruşa değer biri olarak görülüyorsun.
Restoran bana iyi gibi geldi neden diyecek olursan parayı vermekten çekinen restoranlar yemek parası vermiyor zaten yemek sektöründe para vereceğime burada yesinler kafasındalar.
Her alanda uzman olursan amele, bir alanda uzman olursan o alanda bilgili kişi olursun o yüzden şunu öğreneyim bunu öğreneyim diye düşünme bir alan seç nasıl para kazandırır düşün sektörde çalış ve paranı değerlendirmeye bak.
Bu yazdıklarım okuyuculara saçma gelebilir ama iş hayatının gaddarlığını iki zaman diliminde görüyorsunuz birisi evlendikten ve çocuk yaptıktan sonra diğeri de yaşınız 50'ye dayandıktan sonra o yüzden ülkemizde emeklilik yaşının 65 olduğu bir dönemde çıkıp da meslek, O, bu, cart curt diye diretmenin anlamı yok zaten meslek olmazsa iş olmaz ama para olmazsa da hayat olmaz.
Restoranın hem ücreti yüksek hem mesafe çok yakın hem de müdür ılımlı, tabii müdürün tavrı kendini ileride belli eder ama çok da düşünülecek bir şey yok ben olsam restorana giderdim.