İki laptop ile capture card kullanılarak yayın yapılabilir mi?

Batuhan

Uzman
Makaleler
1
Öncelikle günaydın. Doğru konunun içinde mi konu açıyorum ondan bile emin değilim.

Elimde iki adet gaming laptop var ve birini yayın için kullanmak istiyorum ama bunu capture card ile yapmak istiyorum. -moddelleri en aşağıda.-

Ndı ve teleport gibi yazılımları evdeki gigabit ağımla deniyorum ve istediğim görüntü kalitesini elde edemiyorum. Evet yayın akıcı, gigabit ağımdan dolayı ping vs olmuyor, 8K bitrate verebiliyorum ama capture card kullanmadığım için ister istemez görüntü kalitesinde hep bir eksik oluyor.

Gaming PC'imde bir adet HDMI 2.1 ve bir adet Thunderbolt destekli DisplayPort çıkışı mevcut. DisplayPort'dan monitörüme görüntü aktarıyorum.

Benim sorum şu: Monitörümü kullanmaya devam ederek capture card kullanabilir miyim? Kullanırsam performans kaybı yaşar mıyım?

Bütçe konusunda sıkıntım yok. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Gaming Pc
Yayın Pc

@Recep Baltaş Recep bey,

Sizin bu videonuzdan sonra "acaba böyle bir şey yapılabilir mi?" diye bir fikir oluştu açıkçası. Bildiğim kadarıyla capture card için birden fazla çıkış veren ekran kartlarını kullanmak -yani aynı anda hem monitöre hem de capture Card'a görüntü aktarabilmek için- gerekiyor. Haliyle masaüstü bir setup bu işi çözecektir. Tek merak ettiğim yukarıda özellikleri verilen laptoplarda bu işlemi gerçekleştirebilir miyiz?

Son düzenleme:
İkisi de güncel donanıma sahip. Yaparsın bence. USB capture card alıp yedek bilgisayara OBS ile aktarırsın. Donanımın görüntü aktarma kabiliyetleri fiyatına göre değişebiliyor. OBS'den yapacağın NVENC ayarları ile de hem güzel hem de düşük gecikmeli yayın yaparsın. https://www.amazon.com.tr/GUERMOK-V...04843&sprefix=elgato+usb+,aps,181&sr=8-8&th=1 Bu tarz ürünler var ama bunlar ne kadar kaliteli bilemiyorum. Elgato'nun cihazları da benzer işi yapmasına rağmen hem niş kitleye ürün yaptığından hem de marka olduğundan 10 bin liralardan başlıyor.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt