İkinci el dizüstü bilgisayar alırken nelere dikkat edilmeli?

My Asset

Üyecik
İlk defa ikinci el bir laptop aldım. Modeli Acer Nitro 5 AN515-58, şu an kargoda. Ancak kafama takılan bazı durumlar var. Satıcı ekranın 2K 165 Hz olduğunu iddia ediyor ancak sol köşede fabrika etiketi 144 Hz yazıyor. Bunu sorduğumda bana "Ekranın sol kenarında 144 yazıyor ama 165 Hz 2K cihaz Türkiye cihazı, kesinlikle yurt dışından falan alınmadı, Teknosa'dan alındı, fişi duruyor. Normalde yurt dışında satılması gereken cihazı Teknosa satmak için Türkiye'ye getirmiş. Servise götürdüğümde, isterseniz iade alalım dediler, biz de hayır böyle kalsın dedik. Seri numarası her şeyini bakıp kontrol edebilirsiniz, her şeyi duruyor ve ekran gerçekten 2K 165 Hz denendi, onaylandı." cevabını verdi. Ben de görüntü ve video kaydı istedim. Hem video hem fotoğraf gönderdi, inceledim, gerçekten de dediği gibiymiş. Ayrıca cihazda servis geçmişi olmadığını da söyledi. Zaten Param Güvende ile aldım, cihazı detaylı incelediğimde bir sorun çıkarsa iade edip paramı geri alabiliyorum. Ancak bu olay yüzünden içime bir kurt düştü. 21.500 TL'ye satın aldım cihazı. Cihaz geldiğinde özellikle neleri kontrol etmeliyim?

Özellikleri:
  • Intel Core i5 12500H.
  • NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti 4 GB.
  • 16 GB DDR4.
  • 500 GB NVMe SSD.
  • 2560 X 1440 165 Hz ekran.
Nakit ihtiyacı için satıyormuş.

Kötü tercih olduğunu söylemeliyim. 4 GB VRAM, berbat giriş seviyesi bir mGPU'ya 2K panel koymak...

Cihaz geldiğinde öncelikle HWiNFO ile Watt, Sıcaklık değerlerine bakın. Ondan sonra Cinebench, Furmark, TimeSpy gibi testleri de yaparsınız. Kozmetik bir hasar söz konusu mu, bunlara bakın. Param Güvende onayını da verdikten sonra artık Pullsar Ice Dragon Kyrosheet PTM uygulaması yapın CPU + GPU'ya.

Onun dışında, Ölü piksel testlerini de yapmayı unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…