İkinci el ekran kartı alırken nelere dikkat edilmeli?

Bütçe
21.000 TL

Enginazor

Üyecik
Merhaba, bir süredir ikinci el 9060 XT ekran kartı arıyordum. Sonunda iyi bir fiyata buldum. Satıcı, kartın sıfır olduğunu, sadece kontrol amaçlı jelatininden çıkartıp dış hasar var mı diye kontrol ettiğini söyledi. Kart ona hediye geldiği için faturası bulunmadığını söyledi. Bu kartı alırken nelere dikkat etmem gerektiğini söyler misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

FurMark ve oyun testi yeterli. FurMark'ta hata almasan bile kartın arızası oyunlarda belli olabiliyor.

Ne kadara anlaştınız?

Ben olsam güvenmezdim. Kart ona hediye gelmiş falanmış filanmış kim kime bu devirde kart hediye ediyor, hadi etti, niye satsın? Beğenmiyorsa iade eder. İyi bir fiyata buldum diyorsunuz birde, kesin bu işin içinde bir şey var. Mümkünse param güvendeyle satın alın veya elden gidip görün, test edin.

FurMark ve oyun testi yeterli. FurMark'ta hata almasan bile kartın arızası oyunlarda belli olabiliyor.
Yeterli değil FurMark hata vermese bile daha ağır/farklı testlerde hata verebilir. Kesinlikle sadece FurMark yapıp almayın ekran kartı falan. Oyunlarda da en az 2-3 farklı oyuna girin, farklı çözünürlükler deneyin. Özellikle 2K/4K çözünürlükler.

Furmarkta 30 dakika test yapın, sonrasında AĞIR bir oyun ile test edin. Mesela 4K'da cyberpunk açmak gibi. Sonuçta furmark o kadar vram tüketen bir program değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…