İkinci el ekran kartı kargo ile nerede satılır?

Mamistv1

Uzman
İyi akşamlar. Elimde RX 7800 XT ASUS Dual OC ekran kartı var. Garantisi 26.06.2026 yani 6 gün sonra bitecek. RX 9070 XT almak için satacağım. Yaşadığım bölgede muhtemelen alıcı bulamayacağım için kargo ile gönderme seçeneği şart. Tabii bu işler nasıl işliyor, hiçbir fikrim yok. Sahibinden üzerinden Param Güvende ile satmayı düşünüyorum ama bazı yerlerde bu sistem sonucu bazen satıcının mağdur olabileceğini okudum. Siz ne önerirsiniz? Kartı olabildiğince hızlı satabilmek için ne kadar ikinci el sitesi varsa koymayı düşünüyorum ama birinde sorun yaşamaktan çekiniyorum. Sizce hangi siteye veya sitelere koymalıyım? Fiyat olarak 20.000 TL veya 19.000 TL düşünüyorum, sizce iyi mi?

Sahibinden'e ilan verin ve karşılıklı anlaştıktan sonra, parayı hesabınıza aldıktan sonra kargolayacağınızı ifade edin. Alıcı güvenir veya güvenmez. O artık şansa ve karşıdakine bağlı. Param Güvende sistemini ben de önermiyorum.

Evet, Param Güvende de satın alıp iade olarak size bozuk veya alakasız herhangi bir şey gönderebilirler asla önermiyorum. Facebook, Sahibinden, Letgo gibi yerlerde ilana koyun. Ödeme olarak sadece yüz yüze veya havale olarak yapın.

Hocam öyle çok zor satarım gibi geliyor. Peki neden Param Güvende sistemi önermiyorsunuz veya Letgo falan nasıldır?

Letgo'da Param Güvende tarzı bir sistem var mı? Anlaşıp havale ile almaya kimseyi ikna edemem gibi geliyor. Kim neden daha önce hiç görmediği birine 20k atarak riske girer ki?

Hocam öyle çok zor satarım gibi geliyor. Peki neden Param Güvende sistemi önermiyorsunuz veya Letgo falan nasıldır?
Param Güvende sistemi daha çok satıcıyı mağdur edebilecek gibi. Bilemiyorum, güven vermiyor ve uğraşmak istemem açıkçası. Bu yüzden gözden çıkardığım, gelmezse de olur dediğim bir şey varsa listeliyorum. Ekran kartımı bu şekilde satmazdım.

Letgo ve Dolap gibi yerleri hiç tercih etmedim, yorum yapamıyorum.

Letgo hakkında bilgim yok orada Cüzdanım Güvende sistemi ama satmayın oradan da, sadece ilan koyun. Param Güvende dahil sebebini açıkladım zaten. Valla artık yüz yüze olacak bu şekilde. Siz de kendi kartınızı niye riske atasınız?

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, Param Güvende seçeneğini listeden kaldırdım tamamen.

Siz de kendi kartınızı niye riske atasınız?
Haklısınız. Her ne kadar yaşadığım yer küçük bir yer olduğu için alıcı bulmam zor olacak olsa da tek yol yüz yüze gibi duruyor. Teşekkür ederim.

Büyük pahalı ürünlerde Param Güvende kullanılmaz riskli.

Hadi diyelim illaki kullandınız kartın seri numarası vs almanız lazım üzerinde yazan etiketten çünkü aynısının bozuğu ile değiştirip yollayan var.

Hadi dolandırıcıya rasgelmediniz diyelim. Bu sefer de bilgisiz veya deneyimsiz biri alıyor bilgisayarında başka bir sorun var takıyor kullanıyor FPS düşük olsa veya başka PC kaynaklı bir sorunu olsa iade edecek vs kart kargolarda sürünecek vs
En güzeli temiz elden satmak. Satmadan önce sizde kendinize video alın yani kartın çalıştığı ile ilgili videolar alın ki bir durum olunca elinizde kozunuz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…