İkinci el iPhone 12'yi takaslamak mantıklı mı?

LuiLibero 1

Uzman
Merhaba. Bundan iki üç sene önce 64 GB iPhone 12 almak gibi bir hata yaptım. Açıkçası arada kasması ve depolama alanı dışında pek bir sorunla karşılaşmadım. Ama artık 64 GB cidden yetmemeye başladı. Benim de aklıma telefonu takaslamak geldi. Üstüne para koyabilecek bir durumda değilim. Cihazın pil sağlığı dışında hiçbir sorunu yok tertemiz bir cihaz. Samsung tarafından bir telefonla takaslamak istiyorum. S22 aklıma geldi. Ama takaslama konusundada biraz çekingenim takaslayacağım telefon ikinci el olacağından. Daha önce ikinci el elektronik alışverişi hiç yapnadım çünkü. Sizin görüşleriniz neler. Şimdiden teşekkürler.

2 yıl S22 kullanmıs biri olarak yeterince eziyet çektim. Sende o eziyeti çekme derim. Takasla uğraşmayıp satıp başka cihazlarda bakabilirsin.
Ancak o cihazı satıp anca orta segment cihaz alırsın. Daha üst segment cihaz istersen Hepsiburada'da eskiyi al yeniyi götür kampanyasına bakabilirsin.

Ayarlar > Genel > iPhone Saklama Alanı başlığı altından kendi grafiğinize bakabilirsiniz. En sağdaki koyu gri renkli sistem verileri dilimi olması gerekenden fazla yer kaplıyorsa telefonu kapatıp birkaç dakika bekleyip yeniden açmayı deneyin. Resimdeki hale, normale dönecektir.

İkinci elde hiç kimseye güvenmiyorum. Hele ki ayrıntılara takıntı seviyesinde dikkat ediyorsanız yetkili servise verdiğiniz telefonu geri aldığınızda bile sıfır gibi olmadığını fark ediyorsunuz. Kim bilir cihazların başına ne geldi nerede tamir gördü içine ne takıldı asla güvenemiyorum. Sizin böyle takıntılarınız yoksa ikinci ele yönelebilirsiniz.

Bunun dışında bazen bana da 128 GB'nin yetmediği oluyor. 256 GB almaktan başka seçenek yok gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…