Peter

Deneyimli
Makaleler
1
Yer
Queens
Klavyemi satacağım, dolandırılmamak için nelere dikkat etmeliyim? Hem elden satarken hem kargoyla satarken daha önceden satış yapanlar varsa yardımcı olabilir mi? Param Güvende açmadım, satıcıyı pek korumuyor ama mesela havale sonrası kargo yaparım falan deniliyor, nasıl oluyor bu?

Klavyemi satacağım, dolandırılmamak için nelere dikkat etmeliyim? Hem elden satarken hem kargoyla satarken daha önceden satış yapanlar varsa yardımcı olabilir mi? Param Güvende açmadım, satıcıyı pek korumuyor ama mesela havale sonrası kargo yaparım falan deniliyor, nasıl oluyor bu?

Mesela asla Param Güvende ile satmamalısın. Havale kargo olayı da şu. Eleman sana parayı atar sen kargoyu verirsin iş biter.

Ha havale kargoda havaleyi almadan kargoyu verme, adama kanıt olarak kargosunu ve şubede olduğunu falan atabilirsin bazısı istiyor, bir de ölücülere dikkat et. Abi çocuğuma alıyorum 300 TL olur mu, abi öğrenciyim 500 olur mu falan diyecekler görüldü at geç.

Mesela asla Param Güvende ile satmamalısın. Havale kargo olayı da şu. Eleman sana parayı atar sen kargoyu verirsin iş biter.

Ha havale kargoda havaleyi almadan kargoyu verme, adama kanıt olarak kargosunu ve şubede olduğunu falan atabilirsin bazısı istiyor, bir de ölücülere dikkat et. Abi çocuğuma alıyorum 300 TL olur mu, abi öğrenciyim 500 olur mu falan diyecekler görüldü at geç.

Hocam mesela elden satarken adam alıp kaçsa bir şey yapabilir miyim yanlış anlama daha önce bir şey satmadım.

Bir sürü ürün satan biri olarak güzelce izah ediyim.
-Kesinlikle ürünün seri numarasını satarken muhafıza et.
-Param güvende letgo gibi aracı sitelerle alışveriş yapma. Alıcı korumalı hepsi.
-Ödeme sonrası havale tercih et.
-Yüz yüze alışverişte ürünü denettirerek teslim et
-Ayıplı ürün satma çok başın ağrır
-Ürüne garanti vermemek gerek 2. elde ne olacağı belli değil.

Garanti vermeme mevzusunun sebebi şu : Kişi ürünün aynısını seri numara çıkartmasını değiştirip sana iade etmeye çalışabilir. Denesin öyle alsın " yok hocam güveniyorum ben alıyorum " laflarına kanma gel dene al götür. Müsait değil mı ev ortamı vs.? Bilgisayarcıya gidin deneyin.

Hocam mesela elden satarken adam alıp kaçsa bir şey yapabilir miyim yanlış anlama daha önce bir şey satmadım.
Tek gitmeyeceksin o zaman öyle bir zayıflığın var ise. Yanında biri olsun parayı görene kadar verme.

Hocam insanın aklına geliyor ne bileyim Türkiye burası.

Olabilir tabii, yanında 2 3 arkadaşınla git elemanı hafif çevreleyin bir şey yapamaz. Hafif ama etrafını mafya gibi sarmayın. Sadece yani yan yana durun kaçarsa kovalarsınız eliniz armut toplamıyor.
Kafede buluşun 4 kişilik masadan bir arkadaşınız onun yanına ikiniz karşısına da geçebilirsiniz. Lotus hocamın dediğini ben atlamışım çok doğru, ürünün seri numarasını her zaman muhafaza et ve her zaman test ederek ver. Benim arkadaşım PS4 Slim satarken adamı eve çağırıp 1 2 saat Co-op Borderlands oynamıştık adam beğendi cihazı oyunu da hediye edip satmıştık. Tabii sen teksen eve meve çağırma biz 2 kişi olduğumuzdan çağırmıştık. Hatta 10 kişi de olsan eve çağırma kafede buluşmak en iyisidir.