İkinci elde satılan RTX 2060'ın PCIe 3.0 X1 ile çalıştığı için iade edilmesi mantıklı mı?

Aphishyr

Gelişen
Merhaba,

3 gün önce daha önce konusunu da açtığım RTX 2060 ekran kartımı Param Güvende ile sattım. Kargo alıcıya ulaştı, otomatik onay süresine 10 saat kalmışken gece iade edildiği bildirimini aldım. Bugün alıcının aracı arkadaşına WhatsApp ile ulaştım, ekran kartının bir sorunu olmadığını, neden iade ettiğini sordum. Kendisi arkadaşının kartı deneyip PCIe 3.0 X16 çalışması gerekirken X1 çalıştığını, o yüzden iade ettiğini söyledi.

Ben itiraz ettim, FurMark ve OCCT testleriyle savundum ancak şu an adamdan cevap bekliyorum. İnternette biraz araştırma yaptığımda bu sorunun ya eski anakart kaynaklı ya da slot temizliğinden olabileceğini söyleyen kullanıcılar gördüm. B450M Dragon anakartıyla yaklaşık 1 yıl kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım. FurMark testi de ekte eklediğim gibidir.

Gerçekten böyle bir durum olabilir mi yoksa alıcı iade için bahane mi arıyordur? Şayet böyle bir sorun varsa ben nasıl testte 100 FPS'leri gördüm?

Kart boştayken X1 çalışır. Yüke girince x16 aktif olur. GPU-Z'den kontrol edilebilir.

Kart boştayken X1 çalışır. Yüke girince X16 aktif olur. GPU-Z'den kontrol edilebilir.

Bende kendisine bunu ilettim hocam cevap bekliyorum bugüne kadar Param Güvende ile anakart, RAM vs sattım böyle bir durum yaşamadım.

Slota gevşek taktığı için olabilir, iyi oturtup bakması gerek..

GPU Z'den Bus Interface kısmındaki soru işaretine tıklayıp Render Test yapabilir asıl PCI değerini görmek için. Yükte X1 de çalışması çok zor, eğer öyleyse ya anakart soketi bozuk ya da kartın soketine zarar verdi.

Dosya Ekleri

• gpuz.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 15
FurMark, OCCT testleri yapıp PassMark da 4800 puan aldığını yine de X1 gördüğünü söylüyor anakartında tek RAM slotunun çalışmadığını muhtemelen işlemci bellek kontrolcüsünde hem de PCI-e hatlarında sorun olduğunu söylüyor. Bu noktadan sonra yapacak bir şey yok çünkü Param Güvende iadeyi otomatik onaylıyor kargodan sağlam gelmesini bekleyeceğim sıkıntısız göndereceğini söyledi. Yardımlarınız için teşekkürler konu kapanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…