İkinci elde satılan sistem geri iade alınmalı mı?

kiyaz

Uzman
40K'ya 5060 Ti'li DDR5 sistem sattım. Alıcı eve geldi, FurMark vb. testleri yaptı. CS, LoL yüklüydü, hafiften girdi oynadı. Eve gittiğinde hemen beni aradı, "PC çalışıyor fakat görüntü gelmiyor" diye. Sonra bilgisayarcıya götürmüş, RAM bozuk dedi. Ben de bilgisayarcıya gittim ve RAM'e baktım, cidden bozulmuş. Alıcı benden yarı yarıya DDR5 RAM parası talep ediyor. Siz olsanız bu durumda ne yaparsınız? Alıcının kötü niyetli biri olmadığını düşünüyorum fakat sistemi olduğunca ucuza verdim.

İkinci elde garanti olmaz, eve davet etmişsin zaten test etmiş beğenmiş almış. Bozuk olsa bir yerde fark ederdin bu süreye kadar oyun oynarken.

Buradan siz şu ana kadar sistemi kullanıyorken sorunsuz çalıştığı çıkarımını yaptım. Ki alıcı da eve gelip test edip onaylamış anladığım kadarıyla.

RAM bozuk ise sistem siz test ederken tesadüfen görüntü vermiş olamaz herhalde. Ben olsam iade almam, sorumluluk sizden çıkmış. Siz test ettirmişsiniz, adam da onaylayıp almış. Ya kendi bozduysa?

Hocam dediğim gibi cihaz zaten yeni 2 aylık. Alıcı geldi test etti. Bahsettiğim oyunları oynadı. Bu konuda vicdanım rahat fakat alıcı arkadaşta olduğunca ılımlı. İşin açığı bende üzüldüm.

Duygularınla hareket etmemen gerekiyor işin sonunda zararlı sen çıkarsın.

Kendini onun yerine koymanı tavsiye ederim, 2. el bilgisayar almak için kişinin evine kadar gittin, test ettin sorun gözükmedi ama eve geldin ilk açılışta RAM bozuk çıktı, ne düşünürsün? Şahsen ben böyle bir şey yaşasam aynı tepkiyi verirdim, bence makul teklif yapmış yarı yarıya RAM ücreti. Komple bilgisayarı da istemiyorum diyebilirdi, sorun çıkarabilirdi. Bence ikiniz de biraz fedakarlık yapıp orta yolu bulun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…