İlaç içip orucu bozmak zorunda kalınırsa 61 gün oruç tutmak gerekir mi?

Art The Clown

Üstün
Arkadaşlar, ben bebeklikten beri kronik reflü hastasıyım mide ilaçlarını çok zor durumda kalmadığım sürece kullanmam fazlası zarar oluyor çünkü normalde reflüm bazen kendini hafif belli eder ve azıtmadan ilacımı içerim. Bazen direk vurur bu sefer onu yaşadım sahurumu yaptım yattım aşağı reflü belirtisi yoktu. Sabah uyandım boğazımda midemde yanma falan vardı zor duruyordum birkaç saat ilaç içmemek için direndim ama dayanamayıp ilaç içmek zorunda kaldım. Şimdi ben bu orucu bozdum diye 61 tutmak zorunda mıyım yoksa bu 1 gün kazayı tekrar tutsam yeterli mi?

Mezhebine, mezhepsizligine ve kurana gore. Bana gore ise zorunlu hal oldugundan 1 gun tutman gerekir ki mezheplere de inanmadigim icin 61 gun olayina da inanmiyorum.

Kardeşim 1 gün tutamadıysan 1 gün kaza eder tutarsın.

Takma kafana böyle şeyleri. Hiçbir şey senin sağlığından önemli değil. Sağlığına bir şey olursa gelecekteki ibadetlerini de yapamazsın.

Hastalara zaten farz olmuyor tutmasan da olurdu bence. Bozduğun için ne kadar tutman gerekir onu bilmiyorum. Keşke doktora danışsaydın tutayım mı diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…