İleri seviye macOS rehberi nereden bulunur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan audiogeek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 101
  • Etiketler Etiketler
    macos

audiogeek

Pentolay
Merhaba.
İleri seviyede macOS kullanmak istiyorum, inceliklerine detaylarına hakim olmak istiyorum, genel bir kullanıcı bilgisi yeterli gelmiyor ne yazık ki. Daha fazlası gerek bir noktada, kodlama öğrenmek değil derdim ancak şu anki bilgimle gereken müdahaleleri gerçekleştiremiyorum. YouTube kanalı, internet sitesi gibi kaynak önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Once bi’ kurulum yapin, daha sonrasinda kalan ACPI ve misc kextler halledilir.

İleri seviyede macOS kullanmak istiyorum, inceliklerine detaylarına hakim olmak istiyorum, genel bir kullanıcı bilgisi yeterli gelmiyor ne yazık ki.
Bu kismi biraz daha acmaniz gerek. macOS kullanmayi ileri seviye mi ogrenmek istiyorsunuz yoksa macOS'in kaput altinda nasil calistigini detayli sekilde ogrenmek gibi bir isteginiz mi var?

Yanlis anlamadiysam isteginiz ikincisi gibi.

Aslında her ikisi de, macOS kullanmaya yeni başladım sayılır ama standart düzeyde biliyorum. Örneğin terminal de çoğunlukla kullanılan kodları bilsem iyi olabilir bir başlığım daha var güvenliği kaldırmakla ilgili mesela böyle kör cahil iş yapmak istemiyorum pek ihtiyacım olduğunda kullanacağım bilgilere ihtiyacım var şu an lazım olması da mühim değil etraflıca kullanımını öğrenmek istiyorum.

macOS kullandıkça öğrenebilir ve kendini geliştirebilirsin. En iyi macOS öğreticileri zaten mac ile birlikte gelir. İp Uçları uygulamasını açman yeterli.

ipuc.webp

Bunun dışında aradığın her şeyi google ile bulabilirsin. Bulamazsan takıldığın yerde sosyalde macOS forumunda konu açmaktan bir an olsun bile şüphe duyma.

Yani ileri seviye bir şeyi kullanmanın en basit ve etkili yolu bir şekilde ona başlamak ve başladıktan sonra yaşadığınız sorunları ve eksikleri çözerek devam etmektir. Kurulum aşamasında Hackintosh işi için diyorsanız ihtiyacınız olan zaten bütün bilgi Opencore'un Guide'ında mevcut.

Dostlar ben işe yarar bilmediğimi bilmediğim meseleler hakkında yardım istiyorum. Sorun çıktığında öğrenmek can sıkıcı öncesinde etüt etmek için soruyorum, mesela işe yarar terminal kodları gibi öneriler yani demek istediğim. MacBook kullanıcıyım zaten Hackintosh benim dediğim ile alakasız örneklendirdim de üstelik güvenlik duvarını kaldırmak için gereken kodlar yapılması gerekenler vs diye mesela karşıma çıkan sorunlardan biri buydu lütfen yardımcı olmayacaksanız gereksiz yere yazmayın boş tavsiyede bulunmayın.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt