Normalde bunu burada sormak istemezdim, kendim internette biraz göz gezdirdim ama şahsi kişisel görüşlere tam anlamıyla denk gelebildiğimi düşünmüyorum. Bu yüzden bu soruyu burada sorup özellikle kadın kullanıcılarımızdan ve erkek kullanıcılarımızdan cevap vermelerini istiyorum.
Sosyal medyada gezinirken bir videoya denk geldim ve videoda diyor ki "ilişki tecrübesi olmayan yani hiç ilişkisi olmamış erkekten uzak durun, başlarda saflığı güzel gelebilir ancak iş sorumluluk almaya geldiği zaman uzaklaşacaktır." Burada bahsi geçen sorumluluk tam olarak nedir? Yani ne bekliyorlar da böyle bir düşünceye giriyorlar? Bir sürü kullanıcı da içeriği destekler yorum atmış. İlişki sorumluluğundan kast edilen şey maddiyat mı, maneviyat mı, duygusal şeyler mi, kadının geçmişini bilip bir kenara bırakıp yokmuş gibi ilişkiye devam etmek mi, yoksa bizim bildiğimiz gündelik ve iş hayatında yüksek seviye sorumluluk gerektiren sorumluluk türünden mi? Yani burada tam olarak ne beklemişler de sorumsuzluk görmüşler, ona anlam veremedim çünkü tecrübesiz bir insan saf olur, çok rahat iki güzel söz ile kandırabilirsin, kendisinden faydalanabilirsin, parasını çok rahat bir şekilde yiyebilirsin.
Yani bunların yanlışlığına doğruluğuna değinmiyorum, saf birini istediğin şekilde yönlendirip ikna edebilirsin, öyle kolay kolay da bence terk etmezler. Tam olarak beklenen neydi ki bu tür bir kavram ortaya çıktı? Biri beni aydınlatabilirse sevinirim. Bu arada bu kavramın açıklamasını internette de yapay zekada da bulabilirim; ancak her insanın ilişkiden olan beklentisi farklı olduğu için cevaplar da değişkenlik gösterebiliyor.
Dediğim gibi, normalde bunu burada sorma gereği duymazdım fakat aktiflik ve kullanıcı eğitimi konusunda burası daha iyi olduğu için burada bu konuyu açma gereği duydum. Sapıkların ve incellerin olduğu yerlerde böyle konular açıldığında saçma saçma cevaplar veriliyor.