741

Becerikli
Elimdeki cihazın yurt dışından kaçak getirildiğini öğrendim. Çift SIM girişi var fakat sadece ilk SIM girişinin IMEI numarası kayıtlı gözüküyor. Diğer IMEI klonlanmış gözüküyor. Bu telefon satılabilir mi? Satılmasında hukuki bir sorun bulunuyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben geçen yaz IMEI kayıtsız telefonumu satmıştım. Satmanızda problem yok. Ancak sarı site gibi yerlerde ilan verecekseniz, site ''IMEI kayıtsız'' şeklinde ilan vermenize izin vermiyor. Cihazı sizden alacak olan kişi kayıtsız olduğunu bilerek aldığı sürece bir sorun olmaz.

Ben geçen yaz IMEI kayıtsız telefonumu satmıştım. Satmanızda problem yok. Ancak sarı site gibi yerlerde ilan verecekseniz, site ''IMEI kayıtsız'' şeklinde ilan vermenize izin vermiyor. Cihazı sizden alacak olan kişi kayıtsız olduğunu bilerek aldığı sürece bir sorun olmaz.
Bu zamana kadar sattığım ürünlerin kusurlarını hep söyledim. Söylemeye de devam edeceğim. Fiyattan da yarıya yakın kırmayı düşünüyorum hocam.

Bu zamana kadar sattığım ürünlerin kusurlarını hep söyledim. Söylemeye de devam edeceğim. Fiyattan da yarıya yakın kırmayı düşünüyorum hocam.
Ben de aynı şekilde sattığım ürünlerde sorun olduğunda ilanlarımda belirtirim. Ama dediğim gibi özellikle sarı siteyi kullanacaksanız eğer, ilana ''IMEI kayıtsız'' diye yazamadığınız gibi mesaj yoluyla da alıcıya bildiremiyorsunuz diye hatırlıyorum. Bu yüzden alıcı ile bire bir iletişime geçerek bildirmeniz faydalı olur. Zaten fiyatını piyasa fiyatının altında tutarsanız, muhtemelen ilana ilgi gösterenlere az çok fikir verir nitelikte olur cihazın kayıtsız olduğu.